U Podgorici i Cetinju oduzeto oružje, municija, optički nišani i okviri, uhapšene tri osobe

"Pretresom kuće H.K. oduzete su dvije automatske puške sa tri okvira, pištolj CZ cal. 9 mm, pištolj CZ M 57 cal. 7,62 mm i 964 komada municije različitog kalibra"
88 pregleda 0 komentar(a)
Oduzeto oružje, Foto: Uprava policije
Oduzeto oružje, Foto: Uprava policije
Ažurirano: 02.12.2015. 15:06h

Podgorička policija je sinoć od dva lica u Tuzima oduzela pet pušaka od čega dvije automatske i dva pištolja, kao i skoro 1.000 komada municije, optičke nišane i okvire, u ilegalnom posjedu, saopšteno je iz Uprave policije.

"Podgorička policija je pretresla dvije kuće i druge prostorije u vlasništvu H.K. (64) i N.A. (45). Pretresom kuće H.K. oduzete su dvije automatske puške sa tri okvira, pištolj CZ cal. 9 mm, pištolj CZ M 57 cal. 7,62 mm i 964 komada municije različitog kalibra. Pretresom kuća N.A. oduzete su tri lovačke puške marke Beretta i dva optička nišana.", navodi se u saopštenju.

Ova dva lica su uhapšena i uz krivičnu prijavu će danas biti privedena nadležnom tužiocu, zbog osnova sumnje da su počinila krivična djela nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija.

U saopštenju se dodaje da je i cetinjska policija su juče oduzela oružje u ilegalnom posjedu.

"Cetinjski policajci su u jednoj uslužnoj radnji oduzeli pištolj marke CZ cal. 7,62 mm koji je, kako se sumnja, V.T. (32) iz Cetinja prethodno sakrio u kupatilu ovog objekta, sa namjerom da se kasnije vrati po njega, a koji je inače ovo lice ilegalno posjedovalo. O događaju je obaviješten Zamjenik osnovnog državnog tužioca u Cetinju, koji se izjasnio da se radi o krivičnom djelu nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija. Osumnjičeni V.T. je uhapšen. Oružje, municije, okviri i nišani će biti upućeni Forenzičkom centru radi vještačenja", piše u saopštenju.

Bonus video: