NOVA POLICIJSKA PRIJAVA

Keković bacio bombu i zapalio automobil?

Keković je u maju prvostepeno osuđen na pet mjeseci zatvora, zbog povrede slobode opredjeljenja pri glasanju, uoči lokalnih izbora u Podgorici. U presudi piše da je kupovao lične karte
801 pregleda 8 komentar(a)
Aleksandar Keković, Foto: Luka Zeković
Aleksandar Keković, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 02.12.2015. 11:01h

Službenici podgoričke policije osumnjičili su juče Aleksandra Kekovića da je u februaru bacio eksploziv na jedno vozilo, a da je u maju drugi automobil polio benzinom i zapalio.

U saopštenju policije piše da su kriminalističkom obradom došli do dokaza da je dvadesettrogodišnjak 13. februara postavio i aktivirao improvizovanu eksplozivnu napravu na putničkom motornom vozilu “polo”, u vlasništvu B. Č. iz Podgorice.

"Od dejstva eksplozije na vozilu je nastala totalna materijalna šteta”, navodi se u saopštenju.

Na teret mu se stavlja izazivanje opšte opasnosti u sticaju sa krivičnim djelom nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija.

Inspektori sumnjaju da je taj Podgoričanin i 14. maja 2015. godine, “golg IV” u vlasništu M.K. iz Podgorice, polio zapaljivom tečnošću koju je potom zapalio.

"Dejstvom požara na vozilu je nastala veća materijalna šteta”, saopštila je policija.

Oni su podsjetili da su nakon oba slučaja obavljeni uviđaji, a tragovi upućeni u Forenzički centar na vještačenje.

"Sveukupne policijske aktivnosti dovele su do identifikovanja osumnjičenog A.K.".

Keković je već u spuškom pritvoru zbog sumnje da je odgovoran i za bombaške napade ispred kuća Aleksandra Vukadinovića i Đordija Vratnice u Podgorici.

On je na nedavnom suđenju rekao da je te večeri bio pijan, da se ne sjeća svega, ali da zna da nije u oktobru bacao bombe u naselju Tološi.