Sa kafom iz Brazila u Bar stigla i 33 kg kokaina

Sagovornik "Vijesti" pojasnio je da zaplijenjena droga ima uličnu vrijednost od milion i po eura
0 komentar(a)
Ažurirano: 01.12.2015. 19:18h

U barskoj luci carinici su jutros pronašli nešto više od 33 kg bijele supstance za koju se osnovano sumnja da je kokain.

Kriminalistički tehničar CB Bar je, kako se navodi u zajedničkom saopštenju Uprave policije i Uprave carina, uradio preliminarnu hemijsku analizu i mjerenje mase kojom prilikom je utvrđeno da se radi o opojnoj drogi kokain bruto mase 33,438 kilograma.

Sagovornik "Vijesti" pojasnio je da zaplijenjena droga ima uličnu vrijednost od milion i po eura.

"Kontejner je stigao brodom, u njemu je bila kafa. Supstanca je otkrivena prilikom otvaranja kontejnera u jednom od skladišta unutar lučkog kruga. Naručilac tereta je navodno iz Crne Gore", tvrde izvori "Vijesti".

"Prilikom uskladištenja kontejnera sa kafom, koji su u Luku Bar dopremljeni 25. novembra 2015. godine, brodom "TONGAN II", carinski službenici su, na osnovu lučke dokumentacije i analize rizika, pristupili pregledu određenog broja kontejnera koji su stigli iz Brazila – Južna Amerika. Kontrolom kontejnera, koji su izdvojeni za detaljni pregled, utvrđeno je da su carinska obilježja jednog kontejnera oštećena, ali da se radi o identičnom broju plombe koji je naveden na teretnici", navodi se u saopštenju.

Nakon otvaranja kontejnera, kako se dodaje, primjećeno je da se na vrhu nalazi vreća koja po boji i obliku nije odgovarala prijavljenoj robi, što je izazvalo dodatnu sumnju carinika.

"Otvaranjem vreće, carinici su pronašli robu koja izgledom i tvrdoćom odgovara uobičajenim pakovanjima narkotika koji se krijumčare. U pitanju je oko 33 kg bijele supstance za koju se osnovano sumnja da je psihostimulativna droga kokain".

Dodaje se da je od strane kriminalističkog tehničara CB Bar otvoren džak i iz njega izuzeto 30 pakovanja oblijepljenih pvc folijom u kojima se nalazila materija bijele boje za koju se sumnja da je u pitanju kokain a koja će biti proslijeđena Forenzičkom centru u Danilovgradu na dalja vještačenja.

"Policijski službenici preduzimaju dalje mjere i radnje u cilju identifikacije počinioca krivičnog djela neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljenje u promet opojnih droga", zaključuje se u saopštenju.

Galerija

Bonus video: