Iz Nikšića kreće pohod na medalje

447 pregleda 1 komentar(a)
Danilo Pantić, Foto: Luka Zeković
Danilo Pantić, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 02.12.2015. 09:15h

Najveća nada crnogorskog džuda ponovo je u akciji. Poslije operacije desne ruke, juniorski prvak Evrope Danilo Pantić odmah je počeo sa treninzima kako bi potpuno spreman dočekao iskušenja koja ga očekuju naredne sezone.

"Odlično se osjećam, treniram punom parom, iako još nisam oblačio kimono, ali narednih dana počeću i sa takmičarskim treningom. Počeo sam da treniram praktično tri dana poslije operacije, prvo sam trčkarao, a kada sam skinuo konce počeo sam i sa treninzima u teretani. Nemam nikakvih problema, kao da povredu nikada nisam imao", kaže Pantić za "Vijesti".

Operacija je prije mjesec dana obavljena u Rašid hospital centru u Dubaiju. O Pantićevoj ruci pobrinuo se mikrohirurg crnogorskog porijekla, Nebojša Jovanović, koji nije mogao da vjeruje da je mladi džudista uopšte mogao da nastupa, a kamo li da osvoji titulu juniorskog prvaka Evrope i sedmo mjesto na juniorskom prvenstvu svijeta.

"Sve je bilo fenomenalno, doktor Nebojša Jovanović i njegova porodica su se pobrinuli da se osjećam kao kod kuće. Njegova supruga me čekala na stanici, kod njih sam proveo veče prije operacije, a već sjutradan nakon zahvata bio sam u Nikšiću. Ispratili su me na aerodrom, i ovom prilikom želim da im se zahvalim".

S obzirom na rezultat koji je ostvario, te nesumnjivi potencijal koji posjeduje, Pantić ima obećanje Opštine Nikšić i Džudo saveza Crne Gore da će mu maksimalno pomoći prilikom juriša na nova odličja.

"Imam obećanje da će mi izaći u susret, siguran sam da će tako i biti. Nikšić je grad džuda, ja volim i poštujem moj grad i ljude u njemu, i nadam se da ću im donijeti još puno radosti. Nikšić je uvijek pomagao sportiste, a na nama je da rezultatima, ponašanjem i odnosom prema obavezama pokažemo da tu pomoć zaslužujemo", ističe Pantić.

Sjajni džudista Akademika i dalje radi i trenira, ali obaveze bar za sada uspijeva da uskladi.

"Zavolio sam posao u bolnici, naporno je i teško uskladiti ga sa treninzima, ali za sada mi to polazi za rukom".

Pantić je i predvodnik sjajne generacije mladih džudista koji bi Crnoj Gori mogli da donesu čak nekoliko olimpijskih viza za Tokijo 2020.

"Uskoro počinjem i sa treninzima na tatamiju, u džudou morate biti stalno spremni za takmičenja. Ali, krajnji cilj se zna - Olimpijske igre 2020. Sva svjetska i evropska prvenstva, svi gran pri i gren slem turniri su samo usputne stanice na putu ka Tokiju i Olimpijskim igrama", zaključuje Danilo Pantić.

Bonus video: