Žele riznicu najvećih trofeja

358 pregleda 2 komentar(a)
Dejan i Momčilo Zlatičanin, Foto: Privatna arhiva
Dejan i Momčilo Zlatičanin, Foto: Privatna arhiva
Ažurirano: 02.12.2015. 10:21h

Sa decenijskim "slobodnim padom" crnogorskog boksa ipak se ne mire svi zaljubljenici u "plemenitu vještinu".

Novi dokaz da za uzdizanje jednog od najprestižnijih svjetskih sportova i ne tako davno najpopularnijeg u Podgorici, ipak ima nade, jeste i otvaranje novog bokserskog kluba.

A bokserski klub "Zlatičanin" su na Zabjelu pokrenula braća Dejan i Momčilo.

I dok Dejan, najbolji crnogorski bokser, očekuje datum napada na svjetsku titulu u najprestižnijoj WBC verziji (jedini nakon Mate Parlova sa prostora bivše Jugoslavije), Momčilo je krenuo drugim putem - trenerskim.

"Nakon konstantnog rada sa Dejanom tokom njegovih priprema za mečeve, odlučio sam da prenesem znanje stečeno tokom 15 godina bavljenja boksom. Prije dva dana je i zvanično počeo sa radom bokserski klub "Zlatičanin", i to sa jasnim ciljem - da naši bokseri budu svjetska klasa. Talenata ima, a zahvaljujući najboljem treneru na prostorima bivše Jugoslavije, Dejanovom treneru Slobodanu Anđeliću, imamo i fantastičan program rada. I to ne samo za polaznike bokserske škole, u kojoj će najtalentovaniji polaznici učiti besplatno, već i rekreativni program za 20 eura mjesečno", kazao je Momčilo, koji je takođe u Ljubljani trenirao kod Anđelića.

U Ulici petrovačkoj na Zabjelu braća Zlatičanin su opremila modernu salu.

"Prostor i rekvizite obezbijedio nam je ujak i pošto Dejan tu redovno trenira šest dana u sedmici, djeca su dolazila da gledaju i zainteresovala se da uče. A mi volimo boks i odlučili smo da pružimo priliku zainteresovanima da se usavršavaju. Imamo ring, deset bokserskih džakova, mini teretanu... U kondicionoj pripremni pomaže mi mlađi brat Davor, dok ja vodim bokserske treninge, a Dejan je za sada tu samo da savjetuje kada treba. Do sada sam najviše radio sa bratanićem Lukom, koji ima 11 godina i nevjerovatan je potencijal pa se nadam da će se i on, poput Dejana, jednog dana boriti za najveće titule. Želimo da pripremimo borce da spremni dočekaju neke bolje dane u našem boksu, a moj cilj je da pohađam trenerske seminare i dodatno se usavršavam".

Dejan je ponikao u Budućnosti kod Miodraga - Mija Perunovića, Momčilovi počeci vezani su za BK Zeta.

"Imao sam dobre trenere u Slavku Vuleviću, Macu Marašu i pokojnom Radomiru Popoviću. Prošao sam sve reprezentativne selekcije, više puta bio državni prvak, ali ipak sam najviše naučio od Anđelića. Sada svakodnevno radim sa Dejanom dok ne dobije poziv da boravi u kampovima koje odredi njegov promoter Al Hejmon. Uživam i u radu sa dječacima i već sam uočio nesvakidašnji talenat kod petorice njih. I biće ih još, jer je interesovanje zaista veliko", zaključio je Momčilo.

Bonus video: