Budvanski građanski savez: Ko je u džep stavio 3,5 miliona

Predsjednik NVU Radomir Glendža kazao je da je su na ime investicije, izgradnje garaže, pojedinci iz opštinske vlasti opljačkali 3.5 miliona eura
53 pregleda 0 komentar(a)
Garaža u Rafailovićima, Foto: Vuk Lajović
Garaža u Rafailovićima, Foto: Vuk Lajović
Ažurirano: 01.12.2015. 14:40h

Nevladino udruženje ”Budvanski građanski savez” pozvali su glavnog specijalnog državnog tužioca Milivoja Katnica da ispita,kako navode milionsku pljačku koja je izvršena izgradnjom garaže u Rafailovićima.

Predsjednik NVU Radomir Glendža kazao je da je su na ime investicije, izgradnje garaže, pojedinci iz opštinske vlasti opljačkali 3.5 miliona eura.

“Ta priča je već svima dobro poznata. “Budvanski građanski savez” traži da se napokon stane višegodišnjoj nebrizi i javašluku od strane DPS vlasti. Ugovorom od 31.jula .2008., koji su potpisali tadašnji predsjednik Opštine Rajko Kuljača i direktor “Parking servisa” Dragan Liješević, garaža je data na korišćenje ovom opštinskom preduzeću, a po prethodno dobijenom rješenju od strane Sekretarijata za planiranje i uređenje prostora, i to na zahtjev Sekretarijata za investicije, kojim se odobrava korišćenje garaže kao privremenog objekta”, naveo je Glendža na konferenciji za novinare održanoj ispred garaže u Rafailovićima.

Prema njegovim riječima garaža je tada bila stavljena u funkciju samo desetak dana, odnosno, do 8. avgusta te 2008.

“Tada je došao dopis da se rampe na garaži podignu. Kako tada, tako i danas, a javno dobro je ostavljeno da se svih ovih godina besplatno koristi, čime su izgubljeni milionski iznosi, kako za Parking servis, koji je godinama u velikim finansijskim dugovima, pa time ni plate radnicima ne isplaćuje redovno, tako i za Opštinu, jer se investicija u proteklih sedam i po godina mogla skoro otplatiti. Finansijski minus po ova dva osnova dostiže cifru od oko sedam miliona eura”, naveo je Glendža.

On je dodao da za proteklih sedam i po godine garaža nije puštena u funkciju i pored brojnih obećanja od opštinskih funkcionera.

“Pozivamo glavnog specijalnog tuzioca, gospodina Katnića,da ispita, zbog čega do danas afera garaže u Rafailovićima nije ugledala svjetlost dana i pored mnoštva podnesenih krivičnih prijava?”, zapitao je Glendža.

On je podsjetio da je garaža u Rafailovićima, kapaciteta 260 parking mjesta, sagrađena na šest nivoa, ukupne površine od 7.110 kvadrata.

“Ako uzmemo u obzir da bi se na tolikom prostoru moglo izgraditi najmanje 100 stanova prosječne površine 50 kvadrata, završenih u potpunosti, po cijeni od 720 eura po kvadratu do iznosa od 3,6 miliona eura. Poređenjem, navodne vrijednosti garaže od 3.5 miliona eura i izgrađenosti 100 stanova, najbolje oslikava pravo stanje i činjenice”, zaključio je Glendža.

Bonus video: