PODNIJET IZVJEŠTAJ KAO DOPUNA DVIJE KRIVIČNE PRIJAVE

Osumnjičen da je aktivirao eksplozivnu napravu na jednom i izazvao požar na drugom vozilu

1 komentar(a)
eksploziv, Foto: Shutterstock
eksploziv, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 01.12.2015. 12:42h

Podgorička policija podnijela je danas Osnovnom državnom tužiocu u Podgorici poseban izvještaj, kao dopunu dvije krivične prijave prethodno podnijete po nepoznatom počiniocu, protiv A.K. (23) iz Podgorice, zbog sumnje da je aktivirao eksplozivnu napravu na jednom i izazvao požar na drugom vozilu u vlasništvu fizičkih lica, saopšteno je iz Uprave policije.

"Sumnja se da je A.K, 13. februara 2015. godine, oko 04,45 časova, postavio i aktivirao improvizovanu eksplozivnu napravu na automobilu Folksvagen Polo, podgoričkih registarskih oznaka, u vlasništvu B.Č. iz Podgorice. Od dejstva eksplozije na vozilu je nastala totalna materijalna šteta. Takođe se sumnja da je A.K., 14. maja 2015. godine, oko 04,10 časova, počinio krivično djelo izazivanje opšte opasnosti tako što je vozilo Folksvagen Golf IV, podgoričkih registarskih oznaka u vlasništu M.K. iz Podgorice, polio zapaljivom tečnošću i potom zapalio. Od požara je na vozilu nastala veća materijalna šteta", navodi se u saopštenju.

Dodaje se da je nakon izvršenja oba krivična djela na licima mjesta izvršeni uviđaji.

"Izuzeti tragovi upućeni su Forenzičkom centru radi vještačenja Krivična prijava je nadležnom tužiocu dostavljena u redovnom postupku budući da se A.K. već nalazi u ZIKS-u u vezi sa drugim događajem", piše u saopštenju Uprave policije.

Preporučujemo za Vas