Pejović: Skočajić je bio i predstavnik Feretija i skiper na Marovićevoj jahti

On je kazao da je Skočajić svojevremeno bio predstavnik "Fereti grupe", preko koje je kupljena jahta, oko koje se sada sude austrijska kompanija Heta lizing sa jedne, a visoki funkcioner DPS-a Svetozar Marović i njegov sin Miloš sa druge strane
201 pregleda 7 komentar(a)
Mijomir Pejović (Novina)
Mijomir Pejović (Novina)
Ažurirano: 01.12.2015. 11:42h

Odbornik Demokratske Crne Gore u Budvi Mijomir Pejović, osvrćući se na najnoviju aferu u Budvi vezanu za izgradnju postrojenja za tretman otpadnih voda u bečićkom naselju Vještica, kazao je odbornicima budvanske Skupštine da moraju biti upoznati ko je jedan od optuženih Stjepan Skočajić.

On je kazao da je Skočajić svojevremeno bio predstavnik "Fereti grupe", preko koje je kupljena jahta, oko koje se sada sude austrijska kompanija Heta lizing sa jedne, a visoki funkcioner DPS-a Svetozar Marović i njegov sin Miloš sa druge strane.

"Stjepan Skočajić koji se pominje u javnosti je pored Biohema (gdje je izvršni direktor) bio i predstavnik Feretija i skiper na jahti Svetozara Marovića za koju se vodi sudski spor", naveo je Pejović.

Marović i njegov sin Miloš su naime kao jemci, mjenicama, svom svojom imovinom garantovali da će biti vraćen kredit od skoro 10 miliona eura koji je tadašnji "Hypo Leasing" (današnja "Heta"), 2008 dao of-šor kompaniji "Galaxy" registrovanoj na maloj karipskoj ostrvskoj državici Svetom Vinsentu i Grenadinima. Tim novcem u renomiranom italijanskom brodogradilištu "Ferretti" kupljena je, po posebnoj narudžbi izrađena luksuzna motorna jahta duga 29 metara. Brod koji je dobio ime "Kenco" upisan je u registar Svetog Vinsenta i Grenadina, a do prije par godina, stalno je bio vezan u budvanskoj marini.

Suđenje Maroviću i njegovom sinu po tužbi austrijske kompanije "Heta Leasing Kärnten GmbH & Co KG", prekinuto je u junu ove godine odlukom sutkinje Osnovnog suda u Kotoru Andrijane Zečević, jer je odbrana u međuvremenu pokrenula protivtužbu.

Pejović je naveo i da je Skočajić bio skiper na Marovićevoj jahti.

Bonus video: