Jelušić: Osuđujuća presuda bila bi presedan

Jelušić je u završnoj riječi kazao da se tokom postupka vidjelo da su japanski inspektori svjedocima pokazivali njegove fotografije
546 pregleda 7 komentar(a)
Radovan Jelušić, Foto: Savo Prelević
Radovan Jelušić, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 01.12.2015. 08:46h

Sudija Predrag Tabaš najavio je da će 7. decembra izreći presudu Nikšićaninu Radovanu Jelušiću (43). Jelušić je navodno član ozloglašene grupe kradiljivaca koji se nazivaju Pink panteri, a sudi mu se za pljačku juvelirnice u Tokiju.

Tužiteljka Lepa Medenica juče je u završnim riječima predložila sudu da Jelušića oglasi krivim.

Ranijom presudom, koju je ukinuo Apelacioni sud Nikšićanin je bio osuđen na sedam godina i dva mjeseca, pod optužbom da je sa Rifatom Hadžiahmetovićem u junu 2007. iz juvelirnice u Tokiju odnio nakit vrijedan 1,7 miliona eura.

Jelušić je u završnoj riječi kazao da se tokom postupka vidjelo da su japanski inspektori svjedocima pokazivali njegove fotografije.

“Svaka osuđujuća presuda na osnovu istog činjeničnog stanja, a koju je već ukinuo Apelacioni sud, bila bi apsurd. To bi bio presedan“, kazao je Nikšićanin.

Jelušićev branilac, advokat Rajko Božović tražio je oslobađajuću presudu, naglašavajući da to što Japan nije htio da sarađuje u tom krivičnom predmetu, “znači da su izgubilu interesovanje za ovaj predmet”.

“Osuđujuća presuda bi bila povreda svih načela”, kazao je Božović.

Bonus video: