Prijetio direktorici TV Vijesti: Draganiću tri mjeseca zatvora

Draganić je uhapšen 21. okotobra, pod optužbom da je novinarki na društvenoj mreži Fejsbuk napisao da će je linčovati, prevaspitati, ali i pominjao njenu djecu
263 pregleda 15 komentar(a)
Marijana Bojanić, Foto: Vijesti
Marijana Bojanić, Foto: Vijesti
Ažurirano: 01.12.2015. 06:51h

Nikšićanin Mirko Draganić (24) osuđen je juče na tri mjeseca zatvora zbog ugrožavanja sigurnost novinarke i direktorice TV Vijesti Marijane Bojanić.

Njemu je juče u nikšićkom Osnovnom sudu presudu izrekla sutkinja Vesna Kovačević.

Draganić je uhapšen 21. okotobra, pod optužbom da je novinarki na društvenoj mreži Fejsbuk napisao da će je linčovati, prevaspitati, ali i pominjao njenu djecu.

Bojanićeva je nakon prijetnji kazala “Vijestima” da prijetnje preko društvenih mreža koje su bile upućene sa lažnih ili stvarnih profila, nisu bezazlena stvar preko koje treba preći olako.

Kazala je i da je zbog toga slučaj prijavila policiji, jer ne želi, kako je rekla, da dozvoli da takvo ponašanje postane praksa kada se neko ne slaže sa nečijim mišljenjem.

“Svako treba da bude slobodan da izražava stavove i mišljenje na društvenim mrežama, ali govor mržnje i prijetenje smrću su nedopustivi... Pominjanje giljotine, linčovanja, a posebno pominjanje moje djece su stvari preko kojih ne želim preći, niti ću dozvoliti prijetnje od koga god da one dolazile", rekla je Bojanićeva nakon što joj je Nikšićanin prijetio na društvenoj mreži Fejsbuk.

Bonus video: