Izložba Radulovića i Prelević u Narodnom muzeju u Kraljevu

Radulović će se predstaviti izložbom "Flattened Fauna"
149 pregleda 0 komentar(a)
Ivanka Vana Prelević, Foto: Duško Miljanić
Ivanka Vana Prelević, Foto: Duško Miljanić
Ažurirano: 30.11.2015. 15:41h

Izložba Siniše Radulovića i Ivanke Vane Prelević biće otvorena sjutra veče u u Narodnom muzeju u Kraljevu. Projekat koji se realizuje na poziv Narodnog muzeja iz Kraljeva, uz podršku Ministarstva kulture Crne Gore se sastoji iz dvije odvojene, kompleksne izložbe crnogorskih umjetnika koje će simultano biti predstavljene kraljevačkoj publici.

Siniša Radulović će se predstaviti izložbom “Flattened Fauna” koju je crnogorska publika imala priliku da vidi u oktobru mjesecu u galeriji “Atelje Dado” na Cetinju. Izložba se sastoji od serije digitalnih printova i video rada koji su nastali kao rezultat kompleksnog istraživanja.

Prema navodima istoričarke umjetnosti Ljiljane Karadžić, Radulović kombinuje retro fotografije bizarnog ili opscenog karaktera iz virtuelnih datoteka sa fragmentiranom privatnom arhivom rekreiranih sjećanja na bezuslovnu, idiličnu očevu ljubav stvarajući nerazlučivu, bolnu mješavinu memorijalnog i stvarnog.

Ivanka Vana Prelević će se predstaviti izložbom ambijentalnh instalacija i objekata pod nazivom “U snu san” koja je u oktobru prikazana u Centru savremene umjetnosti Crne Gore.

Sprovodeći neodvojivo spiritualna i supstancijalna istraživanja, prema navodima Karadžićeve, Vana Prelević kontinuirano stvara simboličke strukture koje svoju snagu djelovanja izvode iz finog stabilizovnja razlika i koegzistencije fizičkog i duhovnog, konkretnog i opšteg, saznajnog i nedokučivog.

Izložbu crnogorskih umjetnika u Narodnom muzeju u Kraljevu otvoriće istoričar umjetnosti Ljubiša Simović.

Bonus video: