Suđenje zbog smrti policajca: Vozač "golfa" nije dozvoljavao da ga hitna pretekne

Kolega pokojnog Kujovića, Veselin Lalević je kazao da čuo udar i vidio kada je vozač “golfa 2” odbacio Kujovića dva metra izvan magistralnog puta, nakon čega je pao sa lijeve strane kolovoza
222 pregleda 3 komentar(a)
suđenje, sud, Foto: Boris Pejović
suđenje, sud, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 29.11.2018. 16:16h

Dr Nikola Delević je kazao da je vidio kada je vozač automobila “golf 3”, rumskih registarskih oznaka sumanuto vozio kroz naselje Rakonje prema gradu, ne dozvoljavajući kolima hitne pomoći, da ga preteknu. To se desilo 22. jula 2015, nakon što se sa kolegama vraćao sa lica mjesta nesreće u kojoj je stradao policajac Irfan Kujović.

On je to izjavio u bjelopoljskom Višem sudu, pred kojim zbog smrti policajca odgovara Enis Memić (32), iz Brodareva.

Time su potvrđeni navodi optužnice da se nakon odlaska za Podgoricu vozilom “golf 3” braća Memić u povratku, u nekon trenutku razdvajaju, te da Bahrudin nastavlja put preko graničnog prelaza Dobrakovo, a optuženi preko regioanalnog puta Slijepač most – Pljevlja, gdje je vozilom udario policajca Kujovića, koji je pokušao da zaustavi i kontroliše vozilo.

Prema ranijim izjavama optuženog i svjedoka braća Memići su u Podgoricu putovali vozilom “golf3”, a optuženi je tvrdio da se istim vozilom i vratio.

“Dok smo vozilom hitne pomoći išli iza vozila kojim je Kujović prevožen u bolnicu, u naselju Rakonje sam primijetio “golf 3”, rumskih registarskih oznaka, koji nas je pretekao na punoj liniji. Vozio je sumanuto, krećući se oko 120 kilometara na čas. Kod Automoto društva mi smo skrenuli prema bolnici a on je nastavio dalje prema gradu.

Kolega pokojnog Kujovića, Veselin Lalević je kazao da čuo udar i vidio kada je vozač “golfa 2” odbacio Kujovića dva metra izvan magistralnog puta, nakon čega je pao sa lijeve strane kolovoza.

On nije vidio kretanje “golfa 2 “ do udara, jer se nalazio u policijskom automobilu, gdje je sagnute glave upisivao podatke u patrolne listove.

“Kolegu Irfana je vozač “golfa2” udario nakon što je prešao na lijevu kolovoznu traku, poslije čega se vratio u desnu i nastavio dalje nesmanjenom brzinom. Ni prije ni poslije nisam čuo kočenje”, kazao je Lalević.

Razvigora Rmandić, koji je radio fizičke poslove kod porodice Zeković u Dobrakovu, gdje je udata sestra Memića, kazao je da u to dvorište kobnog popodneva niko nije svraćao.

Neki od svjedoka u istrazi ranije su tvrdili da su se Enis i Bahrudin zajedno vratili preko graničnog prelaza Dobrakovo, te da su tog dana oko 19 časova svraćali kod sestre u Dobrakovu, gdje im je udata sestra.

Prema optužnici, Memić je 22. jula 2015. oko 19.45, na regionalnom putu Slijepač most - Pavino Polje, upravljajući neregistrovanim vozilom “golf 2”, usmrtio saobraćajnog policajca Kujovića, koji je pokušao da ga zaustavi.

Bonus video: