Đuričkoviću tri i po godine zatvora, jer je satarom ganjao radnice

Đuričković nije sporio da je došao ispred prodavnice da uzme novac, ali je naveo da se ne radi o satari, već o alatki za obradu drveta
152 pregleda 4 komentar(a)
Satara (Novine)
Satara (Novine)
Ažurirano: 28.11.2015. 09:30h

Podgoričanin Aleksandar Đuričković osuđen je juče u Višem sudu u Podgorici na tri i po godine zatvora zbog razbojništva.

U prvostepenoj presudi sudije Predraga Tabaša piše da je okrivljeni 9. marta sa umišljajem napao radnice u prodavnici “Monteprom” Jelenu Đuranović i Draganu Perković.

Objašnjava se da je Đuričković došao ispred vrata prodavnice sa satarom u ruci.

“Radnice su držale ulazna vrata kako bi ga zadržale. Okrivljeni je satarom udarao u staklo vrata i polomio ga, nakon čega je Đuranović otišla. On je nastavio da udara satarom, od čega je staklo palo na Perković, nanoseći joj tešku tjelesnu povredu nosa i ruke. Potom je ušao u prodavnicu, te držeći sataru iznad njene glave, psovao govoreći: Đubrad jedna, otvaraj kasu majku... Nakon toga je uzeo 240 eura iz kase”, navodi se u odluci.

Tabaš je u obrazloženju presude rekao da je sud nesumnjivo utvrdio krivicu optuženoga na osnovu izjava svjedokinja.

“Đuričković nije sporio da je došao ispred prodavnice da uzme novac, ali je naveo da se ne radi o satari, već o alatki za obradu drveta. Dokazano je da je prijetio radnicama prodavnice da će napasti na njihov život. Za ovo krivično djelo propisana je kazna zatvora od tri do 15 godina”, kazao je sudija.

Prema njegovim riječima, sud je ocijenio da je ta kazna adekvatna težini učinjenog krivičng djela i nužna da ostvari svrhu kažnjavanja.

Sud je nakon presude produžio pritvor Đuričkoviću zbog opasnosti da ponovi krivično djelo, jer je više puta pravosnažno osuđivan za tešku krađu, tešku krađu u produženom trajanju i prikrivanje.

Bonus video: