Dogovor s tužilaštvom: 12 optuženih za krijumčarenje azilanata priznalo krivicu

Sporazumno priznanje krivice sa tužilaštvom su sklopili Esad Frljučkić, Džemail i Irfan Dautović, Marinko Koljenšić, Marko Drobnjak, Novak Dulović, Ranko Dabanović, Harkan i Haris Lukač, Fuad Biševac i Jasmin i Suad Džudžević
172 pregleda 2 komentar(a)
sudija, presuda, Foto: Shutterstock.com
sudija, presuda, Foto: Shutterstock.com
Ažurirano: 28.11.2015. 09:35h

Sutkinja Nada Rabrenović prihvatila je dogovor između tužilaštva i 12 optuženih za krijumčarenje azilanata, prema kojem su oni osuđeni na ukupno 11 godina i dva mjeseca zatvora.

Sporazumno priznanje krivice sa tužilaštvom su sklopili Esad Frljučkić, Džemail i Irfan Dautović, Marinko Koljenšić, Marko Drobnjak, Novak Dulović, Ranko Dabanović, Harkan i Haris Lukač, Fuad Biševac i Jasmin i Suad Džudžević.

Frljučkić i Dabanović su osuđeni na po osam mjeseci zatvora, Dautović i Biševac su dobili po deset mjeseci, Koljenšić, Drobnjak i dva Lukača po godinu robije, a Dulović devet mjeseci zatvora.

Najveće kazne dosuđene su Džudževićima, Jasminu - godinu i tri mjeseca, a Suadu godinu i četiri mjeseca robije.

Tužilaštvo ih tereti za nedozvoljen prelaz državne granice i krijumčarenje ljudi, odnosno da su, u cilju sticanja imovinske koristi, na organizovan način izvršili krijumčarenje 138 takozvanih tražilaca azila, koji su u najvećem broju porijeklom iz Sirije.

Bonus video: