Balijagiću pritvor do 30 dana: Tvrdi da nije pljačkao i da je puška slučajno opalila

Kako Vijesti nezvanično saznaju Balijagić je iz jedne od kuća uzeo oružje dok su se ukućani nalazili na spavanju, a kako se sumnja počinio je više krađa po Banjem selu, Okladima i Pavinom Polju
391 pregleda 3 komentar(a)
Alija Balijagić, Foto: Jadranka Ćetković
Alija Balijagić, Foto: Jadranka Ćetković
Ažurirano: 27.11.2015. 19:47h

Sudija za istragu Osnovnog suda u Bijelom Polju Dragan Mrdak odredio je večeras, nakon saslušanja, pritvor do 30 dana Aliji Balijagiću (56) iz Banjeg sela, osumnjičenom da je počinio krivična djela teška krađa i nedozvoljeno držanje oružja.

Kako Vijesti nezvanično saznaju Balijagić je iz jedne od kuća uzeo oružje dok su se ukućani nalazili na spavanju, a kako se sumnja počinio je više krađa po Banjem selu, Okladima i Pavinom Polju.

Balijagić se, takođe nezvanično saznajemo, branio da nije pljačkao kuće i da praktično nije ni odlazio od kuće. Oko ispaljenog hica iz puške, izjasnio se da je došlo do slučajnog ispaljenja, u trenutku dok je stavljao pušku na rame.

Službenici MUP-a iz Bijelog Polja uhapili su Balijagića juče, nakon sumnje da je počinio više krađa. Kako je saopšteno uz Uprave policije Balijagić je, kada su ga policijski službenici primijetili upotrijebio vatreno oružje, nakon čega se dao u bjeksto.

Hitac navodno nije ispaljen u pravcu službenika MUP-a.

Policijski službenici su sustigli A.B, razoružali ga i uz upotrebu fizičke snage uspjeli da ga savladaju i liše slobode.

Osim predmetne lovačke puške, za koju se sumnja da potiče iz jedne o pomenutih krađa počinjenih u nekoliko sela, ličnim pretresom A.B. pronađeni su i oduzeti gasni pištolj, dva okvira za pištolj cal. 7,62 mm sa municijom i 25 patrona za lovačku pušku.

Policija je za Balijagićem tragala i prije mjesec dana poslije prijave jedne starice da ju je silovao, mada je njen iskaz bio kontradiktoran. Iz izvora policije Viijestima je saopšteno da su vještačenja još uvijek u toku, nakon čega će se tužilaštvo odrediti povodom tog slučaja.

Robijao oko dvije decenije zbog raznih razbojništava i razbojničkih krađa

Balijagića na ovim prostorima pamte kao razbojnika koji se odmetnuo u šume, a zbog razih razbojništava i razbojničkih krađa i drugih djela oko 2 decenije je proveo u zatvoru.

Krajem osadesetih sumnjičio se za više krađa po okolnim selima, nakon je prešao u susjednu Srbiju.

Prije nego što je 2003. godine pao u ruke antiterorističkoj jedinici MUP-a Crne Gore, Balijagić je po selima prijepoljske, pribojske i čajetinske opštine, blizu novovaroških sela, počinio seriju krađa i razbojništava, upadajući u staračka domaćinstva, krijući se od potjera i sijući strah i trepet po planinskim selima.

U maju prošle godine njega su pretukla trojica komšija, nanijevši mu teške tjelesne povrede, za šta se u Osnovnom sudu još uvijek vodi postupak.

Balijagić je tada tvrdio da se smirio, da mu braća i sestre, koji žive u inostranstvu pomažu materijalno, i da želi da vodi miran i pošten život, iako se osjeća odbačenim od društva.

On je saslušavan u svojstvu građanina i prije mjesec dana, kada ga je jedna starica prijavila da ju je silovao, nakon čega se pokazalo da je njen iskaz bio kontradiktoran.

Tim povodom kako Vijesti saznaju iz vrha policije, Tužilaštvo se još nije odredilo jer još nisu završena vještačenja.

Bonus video: