Bar: Policija uhapsila troje lica zbog više razbojništva

Prema navodima iz policije, ova organizovana grupa je priremila i izvela prvo razbojništvo 16. novembra u butiku „Bagatela“, 22. novembra u kladionici „Olimp“, te sinoć oko 19:35 u apoteci „Lijek“ u Poslovnom centru ZIB-a
59 pregleda 6 komentar(a)
Bar, Foto: Arhiva "Vijesti"
Bar, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ažurirano: 27.11.2015. 16:55h

U sklopu akcije „Razbojnik“, barska policija je sinoć uhapsila M.R. (15) iz Pančeva, O.L. (16) iz Bara i Srđana Ćaćića (18) iz Pljevalja kojima stavlja na teret tri razbojništva u Baru počinjena u proteklih deset dana.

Prema navodima iz policije, ova organizovana grupa je priremila i izvela prvo razbojništvo 16. novembra u butiku „Bagatela“, 22. novembra u kladionici „Olimp“, te sinoć oko 19:35 u apoteci „Lijek“ u Poslovnom centru ZIB-a.

"Sva trojica su šetali kroz grad sinoć, kada je O.L. za kojeg se osnovano sumnja da je organizator sva tri razbojništva rekao da se „odradi“ ova apoteka. M.R. je upao sa majicom na licu, izvadio nož i uz prijetnju da će je napasti, oteo 280 eura. Na klupi ispred mu je stražu čuvao Ćaćić, a iz otete sume su ostavili i dio za O.L. koji je inače povratnik u vršenju krivičnih djela-navode sagovornici „Vijesti“ upućeni u tok istrage.

Prema istim navodima, zbog intenzivne akcije na rješavanju ovih razbojništava, „teren je bio operativno pokriven“, pa je M.R. uhapšen već prilikom bjekstva iz apoteke, kod Sportske sale, a kod njega su pronađeni majica i oteti novac „dok je nož bacio u livadu“.

On je u razgovoru sa inspektorima priznao sva tri razbojništva i sve druge detalje. Ćaćić je potom uhapšen u domu, a O.L. u kući. Maloljetnici su sinoć saslušani po nalogu tužioca, nakon čega su puštenii, a Ćaćić je zadržan u policiji i uz krivičnu prijavu za saučesništvo biće priveden tužiocu u toku dana. Ćaćić i M.R: su učenici srednje škole, a O.L. je izbačen iz škole-istakli su sagovornici „Vijesti“. U razbojništvu u butiku 16. novembra M.R. i O.L. su oteli i podijelili 70 eura, a iz kladionice su M.R: i Ćaćić 22. novembra oteli oko 150 eura.

Bonus video: