Ukrajinac boksuje za rekord u Diseldorfu

90 pregleda 6 komentar(a)
Kličko i Fjuri, Foto: Boxinngscene
Kličko i Fjuri, Foto: Boxinngscene
Ažurirano: 28.11.2015. 10:14h

Najboljeg teškaša posljednje decenije, Ukrajinca Vladimira Klička pobjeda dijeli od obaranja rekorda legendarnog Džoa Luisa - 26 pobjeda u mečevima za profesionalnu titulu.

A prepreka ka rekordu Ukrajinca, večeras oko 23 sata u Diseldorfu, biće neporaženi Britanac Tajson Fjuri.

"Ovoga puta ću ispred sebe imati žestokog rivala. Mladog i borca spremnog da prođe pravi test svojih mogućnosti. I čujem da je zabrinut, a to je znak odlične pripremljenosti. I ja sam zabrinut prije svake borbe i spreman da se upoznam sa novim izazovima. Stvarno sam srećan što će se borba održati u subotu, jer će se Fjuri ubrzo suočiti sa realnošću. Ona dolazi polako i stići će ga večeras u ringu. Ne znam kako se tačno Fjuri osjeća, ali izgleda motivisano, ali prije svega dosadno kao i tokom prethodnih susreta. I nije važno šta će da kaže, jer svaka priča na konferencijima nema značenja i jedino će se brojati rezultat borbe", kazao je šampion svijeta u verzijama IBF, WBA, WBO i IBO, Vladimir Kličko, koji je u profi ringu slavio 64 puta, uz tri poraza.

On je na zvaničnoim mjerenju imao 111,5 kilograma, 500 grama manje od Britanca.

"Mnogo je postigao u boksu, apsolutni vrh je dostigao brojem pobjeda za titule kao i Džo Luis, ali njegov rekord neće oboriti. Poslaću Klička na „spavanje” u 6. rundi. Biće to brz, oštar nokaut - naglasio je 27-godišnji Fjuri, koji je visok čak 206 centimetara i slavio je u sva 24 meča, 18 puta nokautom".

Ipak, bukmejkeri neuporedivo više vjeruju u pobjedu 12 godina starijeg i osam centimetara nižeg Ukrajinca, jer je koeficijent na šampiona svega 1,20, a Fjurija 4,5.

Meč će se prenositi u 150 zemalja, a TV B92 najavila je direktno uključenje sa stadiona „Esprit arena” u Diseldorfu u 23 sata. Stadion je kapaciteta 55.000 gledalaca.

Bonus video: