DŽIU - DŽICU: USPJEH NA SP U BANGKOKU

Vukčeviću prvo, Crnoj Gori 11. mjesto na najvećoj smotru na Tajlandu

Pobjeda Dejana Vukčevića u teškoj kategoriji na Svjetskom prvenstvu na Tajlandu, te bronzana medalja Stefana Vukotića i Lidije Jokić u duo miks šou sistemu, svrstali su crnogorski džiu-džicu na 11. mjesto u poretku 54 zemlje učesnice najveće smotre u Bangkoku
50 pregleda 0 komentar(a)
Džiu-džicu, Foto: Savo Prelević
Džiu-džicu, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 27.11.2015. 13:02h

Pobjeda Dejana Vukčevića u teškoj kategoriji na Svjetskom prvenstvu na Tajlandu, te bronzana medalja Stefana Vukotića i Lidije Jokić u duo miks šou sistemu, svrstali su crnogorski džiu-džicu na 11. mjesto u poretku 54 zemlje učesnice najveće smotre u Bangkoku.

Povodom velikog uspjeha naše selekcije, koju je petim mjestom upotpunio Goran Musić, a sedma mjesta pripala su Mirjani Martinović i bronzanom paru, ali u duo miks sistemu, Džiu - džicu savez Crne Gore organizovao je konferenciju za novinare, kojoj su odim osvajača medalja prisustvovali preedsjednik Saveza Ranko Vukotić, potrpedsjednik Zarija Franović, selektor Miloš Ašanin i spoortski direktor Saša Boltić.

"Presrećan sam, pošto sam nakon brojnih medalja na evropskim, napokon osvojio i medalju na Svjetskom prvenstvu. I to na sjajan način, pošto sam tri pobjede do finala dobio ful-iponima, a u najznačajnijem meču pobijedio sam borca iz Francuske, sada već bivšeg prvaka svijeta. Zahavalan sam omladini Grbavaca na veličanstvenom dočeku na podgoričkom aerodromu, a naročito reprezentativnom treneru Nikoli Prodanoviću, sa kojim sam se pripremao", naglasio je Vukčević, borac džiu-džicu kluba Budućnost.

Uspjeh već prvog dana takmičenja u Bangkoku crnogorskoj selekciji obezbijedio je tandem Vukotić-Jokić.

"Ostaje žal što niejsmo uspjeli da tokom cijelog dana takmičenja budemo na istom nivou, pošto smo u prvom, nastupu ostvarili rekordnih 46 bodova. Bronzu smo osvojili u disciplini koja je tek od ovog šampionata na programu, a trebalo je za medalje odraditi deset povezanih tehnika. Ipak, najbolji smo bili odmah nakon svečanog otvaranja i nikada nećemo zaboraviti oduševljenje i burne aplauze najviših zvaničnika", objasnio je Stefan Vukotić.

Džiu - džicu savez je u Bangkoku samo nastavio niz sjajnih rezultata.

"Uprkos kratkim pripremama zbog nedostatka novca, naši takmičari su uspjeli zahvaljujući sjanom radu i u svojim klubovima, Budućnosti i JJK Komercijalna banka iz Budve. Rezultat je veoma značajan zbog Svjetskih igara u Vroclavu 2017. godine, jer već imamo dovoljan broj poena za učešće u dvije kategorije. Naredne godine nas očekuju još četiri kvalifikaciona turnira i nadamo se da će biti podrške za učešće naših takmičara na njima", istakao je Ašanin.

Crnogorska selekcija novac za učešće obezbijedila je u posljednjem momentu.

"Zahvaljujući Igoru Vušuroviću, v.d. direktora uprave za mlade i sport kupili smo karte, ali smo dio novca ipak morali pozajmiti. Zahvalni smo firmi „Cakan sport” na opremi, i brojnim drugim prijateljima na stručnoj i drugim vidovima podrške. Nadamo se da će ovi rezultati biti prepoznati i da osvajačima medalja neće izostati podrška i priznanja od države i opština iz kojih takmičari dolaze...", kazao je predsjednik Ranko Vukotić.

Preporučujemo za Vas