Grčki sud oslobodio djecu pokojnog Dudića

Kao organizatore kriminalne grupe grčka policija označila je Pljevljake Darka Šarića i Gorana Sokovića, i Kotoranina Rodoljuba Radulovića, zvanog Miša Banana.
1099 pregleda 8 komentar(a)
Damjan Dudić, Foto: Grčka policija
Damjan Dudić, Foto: Grčka policija
Ažurirano: 27.11.2015. 07:49h

Grčki pravosudni organi pravosnažno su oslobodili Damjana (29) i Srđanu (23) Dudić, djecu ubijenog Kotoranina Dragana Dudića - Frica, koje su teretili da su sa Kotoranima Đurom Kapetanovićem (24) i Sašom Samardžićem (25), kupovinom nekretnina u Atini prali novac stečen švercom kokaina.

To je “Vijestima” juče kazao njihov branilac, advokat Slobodan Ružić.

Kao organizatore te kriminalne grupe grčka policija označila je Pljevljake Darka Šarića i Gorana Sokovića, i Kotoranina Rodoljuba Radulovića, zvanog Miša Banana.

Grčka policija je 1. decembra 2011. godine saopštila da su Kotorani studirali u toj zemlji, ali da je njihov glavni posao bio da prljavim novcem zarađenim švercom kokaina kupuju nekretnine u grčkoj prijestonici.

Po tadašnjim tvrdnjama tamošnje policije, četvorka iz Kotora baratala je pozamašnim svotama novca preko grčkih banaka i of šor kompanija.

Gotovinu su čuvali u bankarskim sefovima, a potom su podizali kredite i kupovali nekretnine u južnom predgrađu Atine. Kredite su navodno otplaćivali prljavim novcem.

Policija je tada u dvije njihove luksuzne kuće u atinskom predgrađu Vula, pronašla i zaplijenila 65 hiljada eura, i izvode iz banaka na kojima je trag prebacivanje oko 20 miliona eura. Tada su pronađeni i zaplijenjeni luksuzni automobili i motocikli.

Nakon odbacivanja optužbi grčki organi vratili su Dudićima svu oduzetu imovinu.

Bonus video: