Bugarin tvrdi da ga je taksista napao i vrijeđao

Advokat taksiste rekao da još nisu odlučili da li će se pridružiti krivičnom gonjenju
102 pregleda 1 komentar(a)
Taxi, taksi, Foto: Shutterstock
Taxi, taksi, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 27.11.2015. 07:58h

Jedan od optuženih za prebijanje taksiste u centru Podgorice početkom godine Aleksandar Bugarin tvrdi da je na Borislava Bulatovića nasrnuo tek nakon što ga je ovaj navodno uvrijedio i prvi udario.

Taksista je na početku suđenja to negirao i kazao da su muškarci vrijeđali njega i da je Bugarin započeo tuču, udarajući ga u potiljak kada im je saopštio da neće da vozi petoricu.

Bugarin je u sudnici Osnovnog suda kazao da žali zbog svega, ali da se ništa ne bi dogodilo da taksista nije izašao iz vozila i udario ga pesnicom u lice.

“Nakon što je ponovio da ne može da nas vozi petoro, javio je centrali da odjavljuje vožnju i da neće da vozi pijane majmune, narkomane... Baš nas je vrijeđao. Samo sam odgurnuo rukom naslonjač za glavu od njegovog sjedišta i svi smo izašli iz vozila. Taksista je izašao za nama i udario me pesnicom u glavu”, rekao je Bugarin.

On je dodao da su se nakon toga posvađali i pali obojica, i da “su se nešto čupali”, ali da se ne sjeća da ga je udarao. Rekao je da ne vjeruje da je tada imao snage za to, jer je bio pijan.

“Sve je trajalo 10 - 15 sekundi, ne znam da li su nam prilazili ostali”, rekao je Bugarin.

Taksista je ispričao da momci nijesu htjeli da izađu iz vozila kada ih je upozorio da ne može da ih vozi petoricu, da ga je jedan udario po glavi i rekao: “Vozi bre ped..čino jedna”.

Zatim su, kako kaže, izašli iz vozila i ostavili otvorena vrata, zbog čega je i on izašao, kada je jedan počeo da ga psuje, nakon čega ga je on gurnuo ili udario.

“Onda su se pridružili i ostali, udarali me nogama, rukama, ne znam ko od njih, neko je i smirivao situaciju”, rekao je taksista.

Njegov advokat Ljubiša Novaković je naveo da će o eventualnom pridruživanju krivičnom gonjenju odlučiti na kraju procesa, u zavisnosti od odnosa optuženih prema sudu, Bulatoviću i čitavom događaju. Suđenje se nastavlja 28. januara.

Tužilac je pogriješio, rukom sam odgurnuo naslonjač za glavu

Nakon što mu je sutkinja Nada Rabrenović rekla da je kod tužioca rekao da je on prvi "otvorenim dlanom odgurnuo taksistu u predjelu glave”, kao i da mu je kasnije prišao i udario ga pesnicom, Bugarin je tvrdio da je tužilac pogrešno interpretirao njegovu izjavu.

“To je greška sto posto, ja sam rukom odgurnuo naslonjač, a za udarac se ne sjećam”, naveo je Bugarin u Osnovnom sudu.

Zastupnik optužbe Vukas Radonjić je istakao da ga je lično saslušavao i da sigurno nije navedeno ništa što okrivljeni nije rekao.

Bonus video: