Bijelopoljac priveden: Pucao iz puške pa se dao u bjekstvo

A.B. je ispalio jedan metak iz lovačke puške, koju je imao u ilegalnom posjedu i koja je takođe bila ukradena, da bi se potom dao u bjekstvo. Hitac navodno nije ispaljen u pravcu službenika MUP-a
96 pregleda 6 komentar(a)
hapšenje, Foto: Shutterstock
hapšenje, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 26.11.2015. 17:18h

Službenici MUP-a iz Bijelog Polja danas su lišili slobode A.B. (56), kojeg su sumnjičili za više krađa a koji je danas, kako se sumnja, kada su ga policijski službenici uočili upotrijebio vatreno oružje, saopšteno je iz uprave policije.

A.B. je ispalio jedan metak iz lovačke puške, koju je imao u ilegalnom posjedu i koja je takođe bila ukradena, da bi se potom dao u bjekstvo. Hitac navodno nije ispaljen u pravcu službenika MUP-a.

Policijski službenici su sustigli A.B, razoružali ga i uz upotrebu fizičke snage uspjeli da ga savladaju i liše slobode.

Osim predmetne lovačke puške, za koju se sumnja da potiče iz jedne o pomenutih krađa počinjenih u nekoliko sela, ličnim pretresom A.B. pronađeni su i oduzeti gasni pištolj, dva okvira za pištolj cal. 7,62 mm sa municijom i 25 patrona za lovačku pušku.

O događaju je obaviješten zamjenik Osnovnog državnog tužioca u Bijelom Polju, koji se izjasnio da se u dijelu ilegalnog posjedovanja oružja radi o krivičnom djelu nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija, dok će se u dijelu ispaljivanja metka iz lovačke puške naknadno izjasniti.

Bonus video: