Na SP u Beogradu po pojedinačne i ekipnu medalju

Seišinkai savez Crne Gore medalje očekuje u ekipnom, timskom (kate) ali i pojedinačnim nastupima na Svjetskom prvenstvu koje počinje 4. decembra
59 pregleda 0 komentar(a)
Seišinkai selekcija, Foto: Seišinkai savez
Seišinkai selekcija, Foto: Seišinkai savez
Ažurirano: 26.11.2015. 15:50h

Nakon uspjeha na Svjetskom prvenstvu u karateu u verziji Svjetske karate unije (IKU), borci seišinkai reprezentacije Crne Gore očekuju medalju i na najvećoj smotri u Beogradu, ovoga puta pod pokroviteljstvom Unije svjetskih karate federacija.

Seišinkai savez Crne Gore medalje očekuje u ekipnom, timskom (kate) ali i pojedinačnim nastupima na Svjetskom prvenstvu koje počinje 4. decembra.

"Na šampionatu u Mariboru od 5. do 8. novembra, u disciplini sportski karate, ekipnu bronzanu medalju u juniorskoj konkurenciji osvojili su Mladen Vujičić, Omar Vatić i Marko Vuksanović. Poraz od Italije sa 3:2 koštao nas je sjajnijeg odličja, ali naš rival je u Sloveniji nastupio sa 140 takmičara, a mi sa svega tri. Vujičić je pojedinačno bio peti, a Vatić šesti. S obzirom na podatak da će u Beogradu nastupiti u istoj disciplini, iskustvo iz Maribora značiće našoj selekciji u borbi za medalje", kazao je Dragoslav Vujičić, predsjednik i selektor Seišinkai saveza Crne Gore.

A naša ekipa juniora u Mariboru je bila bronzana u konkurenciji 40 zemalja, a u borbi za medalju bila je bolja do Češke.

"Seišinkai predstavlja skup različitih japansko-tibetantskih borilačkih vještina. Zato je veoma komplikovan i dugačak proces dobijanja adekvatnih zvanja. U Crnoj Gori imamo za sada tri kluba, ali uskoro, nadam se za godinu, dobićemo još tri kvalifikovana trenera. Iako ćemo u Beogradu nastupiti na Svjetskom prvenstvu Unije svjetskih karate federacija, u budućnosti ćemo uglavnom pratiti kalendar IKU. I u ovom sportu je osim talenta i treninga neophodna inteligencija za uspjeh. Sa ponosom ističem da Vatić i Vuksanović znaju samo za najviše ocjene tokom školovanja. Mladen Vujičić i Vatić imaju crni pojas prvi dan, dok je Vuksanović vlasnik braon pojasa. Oni će biti naši glavni adutu u maju, kada IKU u Rumuniji bude organizator Evropskog prvenstva u kontakt karateu - naglasio je Dragoslav Vujičić, majstor karatea crni pojas sedmi dan.

Bonus video: