Crnogorska ekipa u Dubrovniku sa 66 takmičara

Karate reprezentacijja Crne Gore na Balkanskom prvenstvu za kadete, juniore i mlađe seniore u Dubrovniku nastupiće sa 66 takmičara
130 pregleda 0 komentar(a)
Nenad Dulović, Foto: Mina
Nenad Dulović, Foto: Mina
Ažurirano: 29.11.2018. 17:31h

Karate reprezentacijja Crne Gore na Balkanskom prvenstvu za kadete, juniore i mlađe seniore u Dubrovniku nastupiće sa 66 takmičara, saopšteno je iz Karate saveza.

Šampionat je na programu od petka do nedjelje. Nastupiće 46 karatista u borbama, 32 u muškoj i 14 u ženskoj konkurenciji i 20 u katama (devet u muškoj i 11 u ženskoj konkurenciji).

Crnogorske takmičare predvodiće selektori u borbama Žarko Raković (Ž, mlađi seniori), Slobodan Vlahović (M) i Radoslav Vukićević (Ž, kadeti juniori) i katama Jugoslav Bukilić (U 21), Nela Tatar (Ž) i Slavka Maksimović (M, kadeti i juniori).

Najavljeno je učešće oko 800 takmičara iz 11 država. Crnogorska reprezentacija nastup na prošlogodišnjem Balkanskom prvenstvu za kadete, juniore i mlađe seniore u Igalu završili je sa 17 medalja, po pet zlatnih i srebrnih i sedam bronzanih.

Zlatna odličja u Igalu osvojili su muški tim u borbama mlađih seniora i ženski kata tim mlađih seniorki, junior Bojan Bošković, mlađi seniori Nenad Dulović i Luka Ivanović. Srebro je pripalo ženskom kadetsko-juniorskom kata timu, mlađi seniori Nikola Malović i Ksenija Rajović u borbama, Vladimir Mijač u katama katama i juniorka Andrea Dragojević u borbama.

Bronzana odličja pripala su kadetu Albertu Rudoviću i mlađim seniorima Predragu Smoloviću i Adnanu Kućiju i Jovani Marić u katama, muški kadetsko-juniorski kata tim, muški juniorski i ženski tim u borbama mlađih seniorki.

U petak, prvog takmičarskog dana, na programu su takmičenja u katama za kadete, junior i mlađe senior u obje konkurencije i borbama za kadetkinje, juniorke i mlađe seniorke

U subotu će na tatami kadeti, juniori i mlađi seniori u borbama pojedinačno, kao i ekipno takmičenja borbaša u kadetskoj konkurenciji.

Za nedjelju predviđena su takmičenja u katama kadetsko-juniorskih i mlađe seniorskih timova u katama, odnosno u borbama u svim starosnim kategorijama.

Bonus video: