Njegovanje evropske muzičke tradicije

Kao solista će nastupiti pijanista Vladimir Domazetović
60 pregleda 0 komentar(a)
Mitteleuropa (novina)
Mitteleuropa (novina)
Ažurirano: 26.11.2015. 12:08h

Simfonijski orkestar "Mitteleuropa" iz italijanske regije Friuli Venecija Đulija večeras će održati koncert u Domu kulture "Vladimir Popović Španac" u Baru u 21 sat.

Repertoar koncerta otvara Respigi, a potom slijedi jedno od najpoznatijih muzičkih djela - Mocartov koncert u C-duru u kojem će klavirsku dionicu kao solista izvesti istaknuti crnogorski pijanista Vladimir Domazetović.

Na kraju koncerta biće izvedena Šumanova simfonija. Koncert je plod saradnje regije Friuli Venecija Đulija, Ambasade Italije u Crnoj Gori, Muzičke akademije sa Cetinja i JP Kulturni centar Bar.

"Mitteleuropa" njeguje evropsku umjetničku tradiciju, a na repertoaru ima klasičnu simfonijsku i kamernu muziku, operu, operetu, mjuzikl, scensku i savremenu muziku. U brojnim svjetskim dvoranama orkestar je sarađivao sa eminentnim muzičarima kao što su Sergej Krilov, Ramin Bahrami, Roberto Fabriani, Milele Kampanela, Bruno Đurana, Lui Lorti, Aleksander Lonkvič, Marija Špengler…

Orkestrom su dirigovali renomirani dirigenti Nikša Bareza, Paskal Rofe, Ticiano Severini, Dmitri Jurovski… Sadašnji dirigent Đovani Pakor dirigovao je orkestrima širom Evrope.

Bonus video: