Bećirović predložio svjedoka: Tvrdi da će ispričati sve o ubistvu njegovog brata

“Određeni dio svojih saznanja sam saopštio VDT-u. Važno je da svjedok Dragiša Vukašinović odgovori neposredno na neka pitanja jer sam u saznanju da je Rajko Knežević njemu dao nalog da organizuje izvršenje ovog krivičnog djela”, kazao je Bećirović
869 pregleda 1 komentar(a)
Marko Šaranović, Foto: Savo Prelević
Marko Šaranović, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 29.11.2018. 13:11h

U nastavku suđenja Marku Šaranoviću, optuženom za ubistvo Dragana Bećirovića, Zoran Bećirović, brat pokojnog Dragana, kazao je danas u Višem sudu u Podgorici, da ima saznanja da je Dragiša Vukašinović u zatvoru dobio nalog od Rajka Kneževića za organizaciju ubistva.

Marko Šaranović je optužen da je u saizvršilaštvu sa jednom ili više nepoznatih osoba ubio biznismena Dragana Bećirovića u Budvi 10. aprila 2011. godine. Prethodnom prvostepenom presudom Šaranović je osuđen na 14 godina zatvora, ali je Apelacioni sud ukinuo ovu odluku. Istom presudom, optuženi Milan Bulatović je oslobođen optužbe za neprijavljivanje krivičnog djela i učinioca.

Zoran Bećirović je zatražio da se sasluša svjedok Vukašinović, jer ima saznanja da je spreman da ispriča sve o ovom događaju.

“Određeni dio svojih saznanja sam saopštio VDT-u. Važno je da svjedok Dragiša Vukašinović odgovori neposredno na neka pitanja jer sam u saznanju da je Rajko Knežević njemu dao nalog da organizuje izvršenje ovog krivičnog djela”, kazao je Bećirović.

Predsjednik vijeća sudija Tabaš je kazao da je svjedok Vukašinović, koji je suprug sestre optuženog Šaranovića, ranije saslušan i da se nalazi u inostranstvu. Dodao je da sud ne može da pribavi njegovu adresu, pa će se njegov prethodni iskaz pročitati ako do saslušanja ne dođe do kraja postupka.

Branilac optuđženog Šaranovića, advokat Borivoje Borović je dodao “zašto ne objelodani sva saznanja kad ih već ima”.

Bećirović je zatim odgovorio: “Nije Rajko posljednji, ima njih i iznad Rajka, ali kad dođe vrijeme i to ću saopštiti. Prvenstveno kada procijenim da nije ugrožena moja bezbjednost, onda ću sve reći”, istakao je Bećirović.

Šaranović počeo štrajk glađu

Optuženi Marko Šaranović danas je, nakon što je sudsko vijeće odbilo da mu ukine pritvor, kazao da počinje štrajk glađu.

"Meni najviše odgovara da se iznese istina, ali ja sam četiri godine već u pritvoru. Nikad nisam bježao od problema, pa neću ni od ovoga koji su mi stavili na leđa. I sami vidite da sam potpuno nevin, četiri godine me držite u pritvoru - rekao je Šaranović.

Bonus video: