Suđenje za ubistvo Kosaća: Svjedok vidio udarce, ali tvrdi da nije čuo pucnje

Pomoćnik porodice Kosać prigovorio je iskazima svjedoka, ističući da su pristrasni u korist okrivljenog Baošića
300 pregleda 13 komentar(a)
Dragoje Baošić, Foto: Savo Prelević
Dragoje Baošić, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 26.11.2015. 08:19h

Ivan D. Bigović i Ivan N. Ilić juče su u podgoričkom Višem sudu saopštili da je Jovan Kosać pesnicom u glavu udario Milana Bigovića, nakon što je ovaj kročio u diskoteku “Kaza” u Igalu.

To su rekli svjedočeći u nastavku suđenja Dragoju Baošiću, koji se tereti da je u tom klubu ubio Kosaća.

Ponomoćnik porodice pokojnika, advokat Ljubiša Novaković, prigovorio je njihovim iskazima, ističući da su pristrasni u korist okrivljenog.

Ivan Bigović je ispričao kako se veće društvo, nakon proslave rođendana, zaputilo u diskoteku:

"Jednim autom smo pošli ja, Dragan i Stanko Bigović i neke cure. U blizini diskoteke sačekali su nas Dragoje Baošić, Milan Bigović i neke cure... Kada je Milan Bigović ušao u diskoteku, Kosać ga je dohvatio za rame, a zatim odmah udario pesnicom i nakon toga pao na pod. Pritrčao je Dragan Bigović da to spriječi, pa je Kosać i njega udario pesnicom u glavu. Čuo sam da su padale flaše i čaše. Nisam vidio pištolj kod Baošića, nisam čuo ni pucnje. Bio sam na vratima diskoteke kada je Kosać udario Milana. Nisam čuo da je neko izgovarao tada neke riječi“, kazao je svjedok.

On je rekao da je tek sjutra saznao da Kosać ubijen.

Advokat Novaković je ocijenio njegov iskaz kao neistinit:

"Očigledno je i da je ovo sračunato pomaganje okrivljenima, jer se razlikuje od ostalih saslušanih svjedoka, pa čak i od svjedoka Bigovića".

I Ivan Ilić je rekao da je Kosać udario Milana i da je tada nastala drama. On je ispričao da nije znao da je te večeri Baošić imao pištolj kod sebe.

Odgovarajući na pitanja branioca Dragana Bigovića, advokata Srđana Lješkovića, svjedok je rekao da je u hercegnovskoj policiji davao izjavu i tamo vidio Milana Bigovića krvavog i vezanog lisicama za fotelju.

Bonus video: