Podgorica: Izgorjela kuća porodice Vidić

Vidići više puta prijavili kvar na elektromreži
127 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 25.11.2015. 15:18h

Porodična kuća Vidića, na Pelevom Brijegu, pored kampa radnika CRBC, izgorjela je juče u ranim jutarnjim časovima.

Vidno potresena Marina Vidić, majka četvoro maloljetne djece, uzrasta od pet do devet godina, kazala je da je bila sreća što su spavali u podrumu kuće, jer je u četiri sata ujutru izbio požar na prizemlju.

"Samo nam je ostala posteljina i nešto stvari koje su bile u podrumu. Sve nam je bilo gore“, rekla je Vidićeva.

Od velike temperature, ploča iznad podruma je pukla i zbog padavina prokišnjava, pa porodica Vidić ne zna kako će uspjeti da prespava u njoj.

"Moraćemo nešto da uradimo. Stavićemo najlon. Nemamo izbora“, rekla je potresena Vidićeva.

U požaru su izgorjeli kućni aparati, kao i sva hrana koju je bila na spratu, alat, kao i odjeća. Tvrde da nije mogao biti problem sa instalacijama, jer su nedavno renovirali kuću.

Tri dana prije požara, Vidići nisu imali struje, ali su navode čuli pucanje osigurača, što su prijavili Elektrodistribuciji. Odgovor koji su dobili bio je da se radi o kvaru na mreži.

Nakon nekoliko prijava Elektrodistribuciji, za šta navode da imaju dokaze, izbio je požar.

"Kada smo ih zvali rekli su nam da isključimo sve iz struje, što smo mi i uradili, ali je preko noći izbio požar “, kazala je Vidićeva.

Vidići su naročito ogorčeni zbog postupanja Elektrodistribucije, koja ni nakon obavještenja o izbijanju požara nije reagovala.

Na poziv su došli i predstavnici policije, a Vidićeva kaže da je vještak potvrdio da se radi o požaru koji je nastao greškom Elektrodistribucije.

Galerija

Bonus video: