ISTRAGA O NAPADU NA IMOVINU DUŠKA GOLUBOVIĆA

Bombaš se ranije muvao oko kuće?

Inspektori pregledaju “stare” snimke sa Golubovićevog video nadzora i utvrđuju da li je napadač dolazio da izviđa teren
163 pregleda 33 komentar(a)
Kuća Duška Golubovića, Foto: Savo Prelević
Kuća Duška Golubovića, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 25.11.2015. 06:46h

Bivši agent tajne službe Duško Golubović predao je juče policiji video zapise koje su danima prije bombaškog napada snimile nadzorne kamere na njegovoj porodičnoj kući u Donjoj Gorici.

Policija na taj način pokušava da utvrdi da li je napadač dolazio da izviđa teren prije nego je postavio i aktivirao eksploziv na njegovu kapiju.

Inspektori nijesu ušli u trag osobi koja je u ponedjeljak rano ujutru napala na imovinu nekadašnjeg službenika Agencije za nacionalnu bezbjednost (ANB), a navodno od slabe pomoći im je snimak iz noći eksplozije, jer je bombaš bio maskiran.

Golubović je dao izjavu inspektorima, a izvor “Vijesti” tvrdi da je njima ponovio ono što je prethodno kazao novinarima - da ne zna ko je i zbog čega krenuo na njega.

“Sa svima sam u korektnim odnosima. Ne znam šta bi mogao biti razlog napada”, rekao je Golubović prekjuče.

On je tada kazao da ne živi u toj kući, već njegova osamdesetogodišnja majka. U kući nije bilo nikoga u vrijeme napada.

Istakao je da je proteklo 12 minuta od trenutka kada maskirani napadač postavlja improvizovanu napravu do eksplozije.

“Nepuna dva minuta nakon što je bomba eksplodirala, ulicom je prošao komšijski auto. Dobro je što nije niko povrijeđen”, rekao je Golubović.

U bezbjednosnim krugovima nezvanično su komentarisali da to nije prva eksplozija povezana sa Golubovićem, navodeći da su istom čovjeku slate “poruke” i kad je pucalo ispred podgoričkih kafića “Macchiato” i "Grand"...

Golubović, međutim, nije među vlasnicima ili osnivačima tih lokala, iako je bio čest gost u tim objektima.

U Agenciji za nacionalnu bezbjednost i Vladi godinama su se lomila koplja zbog njega i Zorana Lazovića.

Početkom 2012. godine poslanik DPS-a Mevludin Nuhodžić odbio je da preuzme kormilo Agencije nakon što nije uslišen njegov zahtjev da se ANB očisti od kontroverznih službenika, prvenstveno Golubovića i Lazovića.

Njih dvojica tada nijesu prihvatili savjet da se penzionišu, koji im je tadašnji premijer Igor Lukšić indirektno uputio u razgovoru sa grupom novinara na Atlas televiziji.