Mariji Čolpa nagrada za najbolji scenario

Filmski scenario “Lov na vepra” dobio je specijalno priznanje
73 pregleda 0 komentar(a)
Marija Čolpa
Marija Čolpa
Ažurirano: 24.11.2015. 07:45h

Dramaturškinja Marija Čolpa nagrađena je na Međunarodnom festivalu filmskih scenarija “SKRIPT FEST” koji je se od 10. do 12. novembra održavao u makedonskoj Kinoteci u Skoplju.

Ona je za filmski scenario “Lov na vepra” dobila specijalno priznanje, ali i za dosadašnji i sveukupni scenaristički angažman i doprinos.

“Scenario 'Lov na vepra' nastao je sublimacijom moja dva dramska teksta 'Plan B' I 'Lov na vepra' koji su pisani za pozorište”, kazala je Čolpa i istakla da nagrada ne pripada samo njoj, već da je za nju zaslužna Ružica Vasić, “koja je upornošću koscenariste zaslužna da se na ovakav način upriličila ova scenaristička storija”.

“Ovo je potvrda da timski rad i prijateljstvo, no prije svega profesionalan odnos prema zadatom cilju, udruženi u ambiciji da se izvuče priča koja će prvenstveno uticati na temu kojom se na indirektan način bavi 'Lov na vepra' a to je nasilje u porodici, donose zagarantovan uspjeh i priznanja”, istakla je Čolpa.

Njena predstava “Plan B”, igrana je 40 puta u Crnoj Gori i regionu od 2009. do 2014. U Prizrenu, na Kosovu, 2012, u okviru projekta OSCE-a udarila je temelje bošnjačke pozorišne drame sa adaptiranim igrokazom “»omnibus za parove-Plan B”.

Skript most dodijeljen je Dušanu Makavejevu, nagrada Skript fest prof. Vladimiru Blaževskom, nagrada Skript feniks prof. dr Mišu Netkovu, nagrada Skript present Toniju Cifrovskom i nagrada Skript trend mr Mariji Čolpa.

Skript fest se održava sredstvima i podrškom Agencije za film, Republike Makedonije.

Bonus video: