Podgorica: Uhapšene dvije osobe, oduzeto oružje, municija, bombe, eksploziv i kokain

59 pregleda 2 komentar(a)
hapšenje žena, Foto: Shutterstock
hapšenje žena, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 30.11.2018. 13:32h

Policija je pretresima u Podgorici pronašla oružje, municiju, bombe, eksploziv i kokain i uhapsila D.V. i M.J. koje su naveli kao bezbjedonosno interesantna lica

"Prilikom pretresa prostorija koje koristi D.V. iz Podgorice, policijski službenici su pronašli i oduzeli pištolj i revolver u ilegalnom posjedu, veću količinu municije različitog kalibra, ručnu bombu M75 i ručnu bombu M52. D.V. je lišen slobode i biće sproveden nadležnom tužilaštvu uz krivičnu prijavu zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio KD nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija", navodi se u saopštenju Uprave policije.

Dodaje se da je pretresom stana i drugih prostorija koje koristi M.J. pronađeno i oduzeto oko 280,6 grama praškaste materije bijele boje za koju se sumnja da je opojna droga kokain, kao i šest komada eksplozivnog sredstva i sporogoreći štapin.

"M.J. je lišen slobode zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio KD neovlašćena proizvodanja, držanje i stavljenje u promet opojnih droga i KD nedozvoljeno držanje opružja i eksplozivnih materija. Svi pronađeni predmeti biće upućeni na u Forenzičkom centru radi vještačenja", zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: