Optuženi tvrdi da je udarao pesnicom, a ne šipkom

Tužilaštvo ga tereti da je, 7.maja ove godine, metalnom šipkom udario J.J. u čelo i dva puta u leđa, za šta mu prijeti zatvorska kazna do tri godine...
139 pregleda 30 komentar(a)
J.J. Ilija Mandić
J.J. Ilija Mandić
Ažurirano: 23.11.2015. 13:54h

Ilija Mandić (19), sin predsjednika Nove Andrije Mandića, tvrdi da je maloljetnog J.J. udarao pesnicom, a ne šipkom, te da je to uradio da se odbrani, jer je mislio da će maloljetnik da ga udari.

On je to naveo na početku suđenja, u postupku u kome mu se sudi za nanošenje lake tjelesne povrede sedamnaestogodišnjem sugrađaninu.

Tužilaštvo ga tereti da je, 7.maja ove godine, metalnom šipkom udario J.J. u čelo i dva puta u leđa, za šta mu prijeti zatvorska kazna do tri godine.

Mandić je ispričao da je maloljetnika prvi put sreo ispred Sportskog centra “Morača”, kada je otišao da isprati sestru svoga druga na polumaturu.

“ Neki krupniji momak je nešto mrmljao i gledao u mene, pitao sam ga psuješ li ti to mene, a on je rekao je li zabranjeno druže”, naveo je Mandić.

On je dodao da je istog momka slučajno sreo par sati kasnije, da ga je opet pitao zašto ga psuje, te da je u tom trenutku, misleći da će J.J. da ga udari, u afektu odreagovao i udario ga pesnicom u glavu.

“ Nisam koristio nikakvu šipku, na desnoj ruci sam imao sat, repliku “Kartijea”, može biti da sam ga satom zakačio. Zatim smo oboje pali i rvali se po podu, to je sve trajalo manje od minut, on je pobjegao, a ja sam ušao u vozilo”, rekao je Mandić.

On je naveo i da mu je žao zbog svega što se desilo, te da nije očekivao da će zbog toga odgovarati pred sudom.

Oštećeni i svjedoci nijesu se pojavili u sudnici, pa je suđenje odloženo za 10. decembar.

Maloljetnik je tužiocu ranije rekao da ga je Mandić palicom udarao u glavu i po leđima.

Mandić je kao maloljetnik osuđivan za ubistvo u pokušaju.

Vještak: Povreda na glavi nije nastala od udarca pesnicom

U sudnici je pročitan i nalaz vještaka medicinske struke Nemanje Radojevića, u kome se navodi da povreda koja je oštećenom konstatovana na glavi nije mogla nastati od udarca pesnicom, a da je mogla biti nanešena šipkom.

Advokat Nikola Medojević, branilac Mandića, je prigovorio na nalaz vještaka i tražio da i vještak bude saslušan u sudnici, radi detaljnijih izjašnjenja.

Sud je prihvatio predlog advokata, pa će i vještak biti pozvan na sljedeći pretres.

Bonus video: