Mercedes SL još luksuzniji i tehnološki superiorniji

Mercedes je u Kaliforniji predstavio novu verziju ekskluzivnog kabrioleta koji će se na tržištu naći u aprilu.
79 pregleda 2 komentar(a)
Ažurirano: 23.11.2015. 13:10h

Njemački kabriolet od koga zastaje dah sada je još privlačniji, luksuzniji, i tehnološki opremljeniji. Radi se o redizajnu postojećeg automobila, ne o potpuno novom modelu, ali on izgleda dosta agresivnije. Zbog uvećanih usisnika vazduha, modifikovane maske, novih LED farova i dvije izbočine na haubi ovaj SL će da izaziva još veće strahopoštovanje.

Na zadnjem dijelu SL-a poznavaoci će primijetiti novu grafiku svjetala, a AMG modeli su dobili i redizajnirani difuzor. U ponudu su dodate dvije nove boje - Magno siva i Brilliant plava, uz novu paletu aluminijumskih točkova.

Kad je riječ o enterijeru, analogni sat je zadržan na vrhu komandne table kao doplatna opcija. Proizvođač navodi i nove luksuzne kožne presvlake, kao i novi volan sa ravnim donjim dijelom.

Omogućena je i integracija pametnih telefona, a za muzički ugođaj se brine Harman Kardon Logic 7 sistem.

Kao što se i očekivalo, njemci su ovaj model opremili najsavremenijim tehnologijama. Tako Mercedes SL u serijskoj opremi ima automatsko kočenje u iznenadnim situacijama, dok za paket Driving Assistance i aktivno upravljanje kupac mora da doplati.

Još jedan dostupni visokotehnološki uređaj je Aktivna kontrola karoserije. Radi se o sistemu oslanjanja koji ne samo što smanjuje naginjanje u krivinama, već redukuje i efekat bočnih G sila na putnike, pa im neće biti muka kada pritisnete gas. Na listi opcija su i varijabilni amortizeri i novi agresivniji Sport+ način rada.

Tvrdi krov može da se podigne i spusti pri brzini do 40 km/h, a kada izaberete onaj pod nazivom Magic Sky, uživaćete u transformaciji od potpuno providnog do zamračenog krova. SL je dobio i automatski razdjelnik prtljažnika, čime je povećana zapremina kada je krov otvoren.

Osnovni model SL 400 pokreće trolitarski V6 motor od 367 konjskih snaga, 35 konja snažniji nego u dosadašnjem modelu. Slijedi SL 500 sa V8 mašinom od 455 KS, a na vrhu ponude su AMG modeli SL 63 i SL 65 opremljeni moćnim V12 biturbo agregatima od 585 i 630 KS. Kod dva slabija modela se standardno isporučuje novi devetostepeni automatski mjenjač, dok uz AMG verzije dolazi AMG sedmostepena transmisija.

Informacije o cijenama još nijesu dostupne, ali očekuje se da ostanu na nivou dosadašnjih, što znači da bi osnovni model SL 400 trebalo da košta oko 100.000 eura.

Galerija

Bonus video: