"Jami distrikt" najbolja predstava na festivalu u Aleksincu

Stigla nova priznanja za popularnu predstavu u koprodukciji Centra za kulturu Tivat
125 pregleda 0 komentar(a)
Jami distrikt predstava, Foto: Privatna arhiva
Jami distrikt predstava, Foto: Privatna arhiva
Ažurirano: 30.11.2018. 10:08h

Pozorišna predstava “Jami distrikt” u koprodukciji Centra za kulturu Tivat nastavlja da osvaja nagrade na pozorišnim festivalima u regionu.

Predstava u režiji Kokana Mladenovića, po tekstu Milene Bogavac, rađena u koprodukciji Bitef teatra iz Beograda, Centra za kulturu Tivat, Asocijacije “Maszk” iz Segedina i Think Tank studia iz Novog Sada, apsolutni je pobjednik ovogodišnjeg Festivala prvoizvedenih predstava u Aleksincu, i po mišljenju publike i stručnog žirija.

Komadu “Jami distriktu” pripala je nagrada „Olga Ivanović“ za najbolju glumicu kojom su se ravnopravno Okitile sve tri glumice tog komada Isidora Simijonović, Nina Nešković i Vanja Nenadić.

Kokanu Mladenoviču pripala je nagrada za najbolju režiju, a Mileni Bogavac nagrada “Slobodan Selenić” za najbolji tekst.

Stručni žiri festivala u sastavu Milivoje Mlađenović, predsjednik, Slobodan Savić i Goran Ibrajter.

"ami distriktu” je dodijelio i nagradu za najbolju predstravu uopšte.

“Jami distrikt“ premijeru je imao aprila prošle godine u Tivtu, a ovaj komad do sada je na brojnim festivalima u zemlji i inostranstvu „pokupio“ ukupno 25 nagrada, pri čemu je na posljednjem Sterijinom pozorju u Novom Sadu ova predstava doživjela apsolutni trijumf jer se „Jami distrikt“ okitio sa čak sedam Sterijinih nagrada.

Bonus video: