KOTOR: OSUĐEN DUŠAN TOMOVIĆ

Uslovna kazna za policajca

“Bitno da je istina izašla na vidjelo i Tomović oglašen krivim”
210 pregleda 9 komentar(a)
dušan tomović, Foto: Vesko Belojević
dušan tomović, Foto: Vesko Belojević
Ažurirano: 23.11.2015. 08:07h

Policajac iz Kotora Dušan Tomović,osuđen je četiri mjeseca zatvora uslovno na dvije godine, zbog napada na komunalnog redara, sada pokojnog  Milorada Vukovića. 

Tomović je optužen da je 1. februara 2014.  bez razloga vrijeđao i omalovažavao redare kotorske Komunalne službe, a zatim udario Vukovića. 

Vuković je iste večeri preminuo, ali, kako je utvrđeno, od srčanog udara.

Tomoviću je presudu izrekla sutkinja kotorskog Osnovnog suda Momirka Tešić.

Sin pokojnog Milorada, Srđan Vuković kazao je “Vijestima” da je sutkinja Pešić Tomovića oglasila krivim. 

“Kao oštećeni nemamo pravo žalbe. Ne znam da li će se Tužilaštvo žaliti i tražiti efektivnu kaznu zatvora, ali je jako bitno da je istina izašla na vidjelo, i da je Tomović stvarno oglašen krivim za ono što je učinio”, kazao je Srđan Vuković.

Dodao je da je sutkinja utvrdila da je Tomovićeva odbrana neosnovana i sračunata u cilju izbjegavanja krivične odgovornosti. “Sutkinja je povjerila vjeru iskazu jedinog svjedoka očevica Nikole Mršulje, koji  je zaposlen Komunaj policiji”, kazao je Vuković. 

Incident nakon kog je Vuković preminuo dogodio se kotorskoj rivi, gdje su Milorad Vuković i Mršulja bili na  radnom zadatku. Tomović im je prišao jer mu je zbog nepropisnog parkiranja napisana kazna.

Verbalni sukob prerastao je u fizički obračun. Tomović je tada udario Vukovića u predjelu glave. Redaru je pozlilo, a potom je i izdahnuo na licu mjesta, uprkos ukazanoj ljekarskoj pomoći. U prvim danima istrage utvrđeno je da je Milorad Vuković preminuo od srčanog udara, a ne od udarca koji mu je zadao Tomović, kao i da nije pao od udarca, već kasnije, kada je dobio srčani napad.

Preporučujemo za Vas