Krivična prijava protiv Podgoričanina: Tvrde da je ubio psa kog je udomio

Predstavnica „Ruka-šapi“ Ratka Tanjević tvrdi da je Novaković potpisao ugovor o udomljavanju i preuzeo pitbula Maksa početkom jula, a usmrćen je tokom prethodne sedmice
133 pregleda 24 komentar(a)
Pitbul Maks (Novine)
Pitbul Maks (Novine)
Ažurirano: 23.11.2015. 07:08h

Nevladina organizacija „Ruka-šapi“ podnijela je u subotu krivičnu prijavu protiv Gorana Novakovića, koji je udomio psa, a potom ga, kako tvrde, usmrtio iz vatrenog oružja.

Predstavnica „Ruka-šapi“ Ratka Tanjević tvrdi da je Novaković potpisao ugovor o udomljavanju i preuzeo pitbula Maksa početkom jula, a usmrćen je tokom prethodne sedmice.

Novaković, međutim, tvrdi da pas nije ubijen, već da je pobjegao prije nekoliko dana.

„Pas je počeo da bude agresivan, ugrizao je kravu, pa je ugrizao prase, pa je zaklao kokošku, mi smo obavijestili o tome predstavnike 'Ruka-šapi' i azil, ali obje organizacije su mi rekli da nemaju gdje sa psom. A pas je pobjegao prije nekoliko dana“, kazao je Novaković.

„Čula sam se sa Novakovićima i kazali su da se pas čudno ponaša i da ne mogu da više da ga drže, na šta sam ja odgovorila da me sačekaju do sjutra, jer tog dana nijesam mogla doći do psa. Međutim, sjutradan mi se niko od njih nije javljao na telefon, pa sam odlučila da pođem do njih i saznam o čemu je riječ. Njegova majka je bila kod kuće i kazala mi da su pozvali komšiju koji je Maksa usmrtio puškom, dok je spavao u boksu“, kazala je Tanjević.

Tanjević tvrdi da joj je Novaković kazao da je pitbul pojurio njihovu kravu i ujeo je za nogu, i da je iz boksa svaki put uznemireno lajao kada bi vidio kravu.

Istakla je da po nekoliko puta ponove udomiteljima, što piše i u ugovoru, da ih obavezno kontaktiraju, ako bude problema i ne budu u mogućnosti da više brinu o psima kako bismo ih iz „Ruka-šapi“ ponovo preuzeli brigu o njima.

Tvrdi da su Maksa spasili od uspavljivanja u azilu krajem prošle godine i brinuli o njemu sedam mjeseci, plaćali mu pansion i veterinarske preglede.

„Tog psa smo šetali gotovo svakog dana i ne možete vjerovati koliko mu je ljubavi pruženo tokom tih mjeseci. Taj pas uopšte nije bio agresivan, niti je bio nemiran, niti se iko žalio na njega. Čak je i Novaković prvih nekoliko dana na fejsbuku objavljivao kako su on i djeca srećni sa novim psom“, kazala je Tanjević.

Novaković je na svom fejsbuku u četvrtak objavio da „zbog nemogućnosti držanja“ za pomenutog psa, starog dvije godine, traži novi dom.

Bonus video: