U ponedjeljak Dan žalosti u Pljevljima

"Na dan žalosti neće se emitovati muzika, odnosno održavati programi zabavnog karaktera na javnim mjestima. Lokalni javni emiter RTV Pljevlja će svoje programe prilagoditi obilježavanju Dana žalosti na način što će emitovati programe koji po svojoj prirodi odgovaraju obilježavanju ovog dana", navodi se u odluci predsjednika Opštine
66 pregleda 5 komentar(a)
nesreća, Tara, Foto: Obrad Pješivac
nesreća, Tara, Foto: Obrad Pješivac
Ažurirano: 22.11.2015. 11:38h

Povodom saobraćajne nesreće koja se juče dogodila u kanjonu Tare, kada je smrtno stradalo troje članova porodice Peruničić, gradonačelnik Pljevalja Mirko Đačić proglasio je ponedeljak 23. novembar za Dan žalosti u Opštini Pljevlja.

U saobraćajnoj nesreći koja se juče oko 10.30 dogodila na putu Đurđevića Tara – Mojkovac, 12 kilometara od mosta na Tari pogidnuli su Jelena Peruničić (1985) i dvoje maloljetne djece.

Kako je navedeno u odluci Dan žalosti obilježiće se spuštanjem zastave na pola koplja na zgradi Opštine Pljevlja.

"Na dan žalosti neće se emitovati muzika, odnosno održavati programi zabavnog karaktera na javnim mjestima. Lokalni javni emiter RTV Pljevlja će svoje programe prilagoditi obilježavanju Dana žalosti na način što će emitovati programe koji po svojoj prirodi odgovaraju obilježavanju ovog dana", navodi se u odluci predsjednika Opštine.

U nesreći su povrijeđeni roditelji nastradale djece Zoran (1984) i Jelica Peruničić (1987), koji su prevezeni u pljevaljsku bolnicu, a nešto kasnije su pušteni na kućno liječenje.

Porodica se tog dana zaputila u Podgoricu na svadbu kod rođaka.

Spasioci su tijela djece pronašli i evakuisali nizvodno od vozila koje se na krovu nalazilo u vodi dok je tijelo nastradale Jelene, rođene Zoranove sestre pronađeno na vozilu.

Automobil marke "Seat" registarskih oznaka PG EU 475 kojim je, najvjerovatnije, upravljao Zoran Peruničić, kretalo se prema Mojkovcu i prilikom izlaska iz tunela, nakon prolaska blage lijeve krivine, prešlo je preko trake namijenjene kretanju vozila iz suprotnog smera i sletjelo u rijeku niz strminu visoku oko 50 metara. Jelena i djeca, biće sahranjeni sjutra u 13 sati na gradskom groblju Ravni u Pljevljima.

Bonus video: