PODNIJETE PREKRŠAJNE PRIJAVE

Berane: Bespravno gradili stambeno–poslovnu zgradu?

140 pregleda 0 komentar(a)
gradnja, radnici, Foto: Shutterstock
gradnja, radnici, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 30.11.2018. 13:40h

Odsjek za suzbijanje privrednog kriminaliteta podnio je krivičnu prijavu državnom tužiocu u u Beranama protiv V.R. (44) i V.R. (41) iz Berana, zbog postojanja osnovane sumnje da su počinili krivično djelo građenje objekata bez građevinske dozvole.

"Oni su ovo krivično djelo počinili na način što su, kako se sumnja, tokom novembra 2018. godine, kao investitori, započeli izgradnju poslovno stambene zgrade koju čine 57 stambenih jedinica organizovanih u sedam nivoa, četiri poslovna prostora u prizemlju i 42 parking mjesta u podrumskoj etaži, i sve to bez obavezne prijave radova i dokumentacije nadležnoj građevinskoj inspekciji", saopšteno je iz Uprave policije.

Službenici Odsjeka su u saradnji sa Građevisnkom inspekcijom vršili kontrolu započetog građenja stambeno poslovnog objekta, gdje je, kako se dodaje, utvrđeno da investitori nisu prijavili radove nadležnoj građevisnkoj inspekciji iako su to bili u obavezi da urade 15 dana prije početka izvođenja radova.

"Na licu mjesta je konstatovano da su vršeni radovi iskopa temeljne jame za potrebe izgradnje budućeg stambenog poslovnog objekta na predmetnoj lokaciji, te da je izvođenjem radova izazvana šteta na okolnim objektima", navodi se u saopštenju.