Jovan Vukotić osuđen na godinu i tri mjeseca zatvora: "Sudiće vam lično Ostrog"

U završnim riječima Tužilaštvo je tražilo od suda da Vukotića osudi na godinu i šest meseci zatvora, da mu se oduzme nađeni makedonski pasoš i da mu se produži pritvor, prenosi Kurir
563 pregleda 19 komentar(a)
Jovan Vukotić, Foto: Vijesti
Jovan Vukotić, Foto: Vijesti
Ažurirano: 30.11.2018. 12:58h

Jovan Vukotić, navodni vođa škaljarskog klana, osuđen je danas u Drugom osnovnom sudu u Beogradu na godinu i tri mjeseca zatvora zbog korišćenja preinačene putne isprave, piše beogradski Kurir.

Njemu je automatski produžen pritvor, a juče mu je odbijeno i prethodno ponuđeno jemstvo.

Vukotić je mirno saslušao izricanje presude, dok je njegov otac koji je bio u publici žustro negodovao na presudu, zbog čega je i udaljen iz sudnice, piše Kurir.

"Sudiće vam lično Ostrog, ovo je presuda BIA", rekao je Vukotićev otac nakon čega je sutkinja reagovala i izbacila ga sa suđenja.

Suđenje navodnom vođi "škaljarskog klana" Jovanu Vukotiću, koji se tereti za falsifikovanje isprava, završeno je danas u Drugom osnovnom sudu u Beogradu.

U završnim riječima Tužilaštvo je tražilo od suda da Vukotića osudi na godinu i šest meseci zatvora, da mu se oduzme nađeni makedonski pasoš i da mu se produži pritvor, prenosi Kurir.

S druge strane, odbrana smatra da optužnica nije dokazana i od suda je tražila da oslobodi Vukotića i odmah ga pusti iz pritvora.

Vukotić je uhapšen 10. septembra u Turskoj u zajedničkoj akciji turske i srpske policije.

Bonus video: