Privatizacija je teško breme za Vladu

“Primjera radi, prijeki odlazak predstavnika Midlenda iz Željezare jeste bio neumjesan i neodgovoran, ali će Vlada iskoristiti sve zakonske i institucionalne mehanizme kako bi amortizovala pričinjenu i preduprijedila buduću štetu”, rekao je
61 pregleda 1 komentar(a)
Branimir Gvozdenović, Foto: Arhiva Vijesti
Branimir Gvozdenović, Foto: Arhiva Vijesti
Ažurirano: 21.11.2015. 10:00h

Privatizacija je neminovno teško breme koje Vlada dobro nosi na svojim plećima, svjesna da je to ključni reformski proces koji trajno treba da riješi pitanje imenovanja vlasništva i spremna je da se uhvati u koštac sa očekivanim i neočekivanim problemima, rekao je potpredsjednik Vlade Branimir Gvozdenović.

“Primjera radi, prijeki odlazak predstavnika Midlenda iz Željezare jeste bio neumjesan i neodgovoran, ali će Vlada iskoristiti sve zakonske i institucionalne mehanizme kako bi amortizovala pričinjenu i preduprijedila buduću štetu. Da krećemo od nule, pitanje je da li bismo u Crnoj Gori gradili velike sisteme. Vjerovatno bismo se fokusirali na turizam, ekološku poljoprivredu, drvnu industriju, energetiku i pomorstvo. No, to bi bilo zanemarivanje zatečenog stanja, 'sljepilo kod očiju'... Moramo krenuti od onoga što imamo - prvo restaurirati zatečeno stanje, primjeriti ga zahtjevima tržišta i lokalnim mogućnostima, a sve u okvirima evropskih standarda. To se mora uraditi, kako bi se stvorili uslovi da Crna Gora uhvati priključak za evropski voz i izađe iz mučnog perioda tranzicije sa promijenjenom sviješću da se na tržištu zarađuje dohodak i preduzećima sposobnim da se održe kvalitetom svojih proizvoda”, rekao je on.

Bonus video: