U nedjelju utakmice mladih ragbista Tivta i Podgorice

Turnir će biti održan na novom sportskom terenu u Porto Montenegru u nedjelju 2. decembra sa početkom u 12 časova
1 komentar(a)
RK Arsenal, Foto: RK Arsenal
RK Arsenal, Foto: RK Arsenal
Ažurirano: 29.11.2018. 16:08h

Ragbi klubovi Arsenal iz Tivta i RK Podgorica u saradnji sa Knightsbridge školom u Tivtu po prvi put organizuje turnir za mlađe kategorije na kojem će nastupiti mladi ragbisti Arsenala i Podgorice.

Turnir će biti održan na novom sportskom terenu u Porto Montenegru u nedjelju 2. decembra sa početkom u 12 časova.

- U ragbi klubu Arsenal trenutno imamo dvije uzrasne kategorije i to seniore i juniore. Što se tiče juniora tokom decembra ćemo imati dva prijateljska turnira, gdje ćemo najviše raditi na promociji kako bi se djeca na pravi način upoznala sa ovim novim i sve popularnijim sportom koji je kod nas još u razvoju. - kazao je trener mlađih kategorija Arsenala Mitar Bošković.

Trener RK Podgorica Danilo Ćeranić kazao je da se njihovi mladi igrači raduju početku takmičenja sa mlađim kategorijama.

- U klubu vlada velika pozitivna trema. Upravo su ove selekcije temelji svakog sporta pa tako i ragbija. U cilju ustoličenja ragbija kao pravog sporta sa svim selekcionim procesima i potrebnim nivoom ozbiljnosti nadamo se dugogodišnjoj saradnji sa drugim klubovima kako u zemlji tako i van nje. Igrači koji su ponikli u RK Podgorica su već afirmisani profesionalni igrači u inostranstvu i predstojeći period ćemo iskoristiti za stvaranje novih igrača - kazao je Ćeranić.

Naredni turnir mladih kategorija crnogorskih ragbi klubova planiran je 15. decembra u Podgorici.

Bonus video: