Rasvijetljeno ubistvo Italijana u Baru poslije 11 godina

Vlasnik privatnog imanja u Baru je 07. oktobra 2009. prijavio Centru bezbjednosti da je na svom placu primijetio udubljenje, te da sumnja da se radi o mjestu na kojem je nešto zakopano. Prilikom uviđaja pronađen je leš Lipolisa
3 komentar(a)
pištolj, oružje, Foto: Shutterstock
pištolj, oružje, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 20.11.2015. 17:15h

Ubistvo državljanina Italije Nikolaja Lipolisa, koje je počinjeno u Baru prije 11 godina, rasvijetljeno je, saopšteno je iz Uprave policije. U Italiji je u vezi ovog ubistva optuženo pet državljana.

Vlasnik privatnog imanja u Baru je 07. oktobra 2009. prijavio Centru bezbjednosti Bar da je na svom placu primijetio udubljenje, te da sumnja da se radi o mjestu na kojem je nešto zakopano. Prilikom uviđaja pronađen je leš i dokumenta Lipolisa.

“Obdukcija je pokazala da je smrt lica nastupila pet ili šest godina ranije, dakle u periodu 2003 – 2004, nasilnim putem – upotrebom vatrenog oružja i podesnog sredstva, kojom prilikom su konstatovane povrede u predjelu glave, grudnog koša i lijeve lopatice”, stoji u saopštenju UP.

Autentičnost dokumenata i identitet Lipolisa potvrđena je u komunikaciji podgoričkog i rimskog Interpola.

Na osnovu policijsko – tužilačkih aktivnosti na teritoriji Crne Gore, razmijenjenih informacija sa italijanskom policijom i mjera i radnji koje su službenici policije Italije preduzeli u toj zemlji, došlo je do identifikovanja i lišenja slobode osumnjičenih lica u Italiji.

Nadležni organ u Lećeu optužio je pet italijanskih državljana M.C. (47), A.E. (41), E.G. (41), T.B. (41) i Đ.L. (46) iz Brindizija za ubistvo Nikolaja Lipolisa.

Prethodno je nadležni sud u Lećeu, 26. septembra 2013, izdao nalog za lišenje slobode više lica u oblasti Brindizija zbog kriminalnog udruživanja u sklopu kriminalne organizacije pod nazivom ,,Sacra Corona Unita“, a u sklopu ovog predmeta tada je lišeno slobode ovih pet lica zbog sumnje da su, između ostalog, počinili ubistvo Lipolisa u Baru, navodi se u saopštenju UP.

Uprava policije je obaviještena da je u međuvremenu jedno od optuženih lica dobilo status svjedoka saradnika u postupku.

Bonus video: