Pejoviću ostala uslovna kazna

Sutkinja podgoričkog Osnovnog suda Larisa Mijušković Stamatović, prvostepenom presudom Pejovića je osudila uslovno na kaznu od pet mjeseci zatvora, ukoliko u sljedećih godinu dana počini novo krivično djelo
65 pregleda 9 komentar(a)
Veselin Pejović, Foto: Luka Zeković
Veselin Pejović, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 20.11.2015. 08:09h

Viši sud u Podgorici potvrdio je presudu podgoričkog Osnovnog suda kojom je vlasnik Kombinata aluminijuma Veselin Pejović uslovno osuđen zbog ugrožavanja sigurnosti lideru PzP-a Nebojši Medojeviću.

Viši sud je odbio i žalbu tužilaštva, ali i branioca Pejovića, advokata Dragoljuba Đukanovića.

Sutkinja podgoričkog Osnovnog suda Larisa Mijušković Stamatović, prvostepenom presudom Pejovića je osudila uslovno na kaznu od pet mjeseci zatvora, ukoliko u sljedećih godinu dana počini novo krivično djelo.

Ona je tada navela da je iz iskaza oštećenih i video snimaka utvrdila da je počinio krivična djela koja su mu stavljena na teret, a kao olakšavajuću okolnost prilikom izricanja kazne cijenila je to što Pejović ranije nije osuđivan.

Za krivično djelo ugrožavanje sigurnosti predviđena je novčana kazna ili zatvor do godinu dana.

Njemu se sudilo, jer je na beogradskom aerodromu fizički nasrnuo na Medojevića, a zatim novinarima ispred podgoričkog Osnovnog suda saopštio da će "pljuvati i šamarati” člana Odbora za bezbjednost gdje god ga vidi.

“Gdje god ga vidim, do kraja života ja ću da ga pljunem i ošamarim, jer je to jedna žena, bolje da obuče suknju, nego što širi laži", naveo je Pejović u sudnici.

Par sati kasnije, nakon reakcija javnosti, kazao je da su njegove riječe izvučene iz konteksta i zato zvuče "neprimjereno i uvredljivo".

Biznismen iz Nikšića tvrdio je da je u Beogradu tako reagovao, jer ga je poslanik javno optužio da pripada narkokartelu Darka Šarića, da će preko KAP-a prati novac, da nema reference da vodi tu kompaniju i da nije mislio da šamara Medojevića gdje god ga vidi...

Medojević je tvrdio da u tekstu, zbog kojeg ga je Pejović navodno i napao, nije ni mislio na tog biznismena, već na premijera Mila Đukanovića.

Bonus video: