"Za sada" nema dokaza za "sestru"

"Ugovor vrijedan 580.000 eura... odradile su naše dvije advokatske kancelarije, i u tom pravcu smo vršili ispitivanja. Za sada nema osnovane sumnje da je počinjeno krivično djelo", rekao je Katnić
62 pregleda 18 komentar(a)
Ana Đukanović, Foto: Luka Zeković
Ana Đukanović, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 20.11.2015. 06:17h

Spisak osumnjičenih u predmetu Telekom nije konačan, već je u fazi istrage koja može biti proširena za bilo koje drugo krivično djelo, i na bilo kojeg počinioca krivičnog djela, kazao je glavni specijalni tužilac Milivoje Katnić gostujući u emisiji "Načisto" na TV Vijesti.

Međutim, on je rekao da "za sada" nema dokaza za pokretanje istrage u slučaju ugovora koji su američke vlasti povezivale sa Anom Đukanović, premijerovom sestrom.

"Ugovor vrijedan 580.000 eura... odradile su naše dvije advokatske kancelarije, i u tom pravcu smo vršili ispitivanja. Za sada nema osnovane sumnje da je počinjeno krivično djelo", rekao je Katnić.

Specijalno tužilaštvo osumnjičilo je bivše čelnike Telekoma Olega Obradovića i Miodraga Ivanovića da su nezakonito pribavili sebi i drugima 2.300.000 eura tokom privatizacije državne kompanije.

Katnić je rekao da ispituje još dvije firme preko kojih su plaćani konsultantski ugovori, vrijedni 4,7 miliona eura, uključujući i Fiestu, sa kojom se povezuje biznismen Duško Knežević.

Bonus video: