Vara li Miloš Marović tužioca?

Vještaci će se baviti medicinskim nalazima sa namjerom da se utvrdi da li Marović izbjegava susret sa tužiteljkom Vukčević...
88 pregleda 71 komentar(a)
Miloš Marović, Foto: Arhiva Vijesti
Miloš Marović, Foto: Arhiva Vijesti
Ažurirano: 19.11.2015. 06:40h

Specijalno tužilaštvo angažovalo je vještake medicinske struke koji će analizirati zdravstveno stanje Miloša Marovića, osumnjičenog za malverzacije oko prodaje zemlje na Jazu.

Prema nezvaničnim informacijama “Vijesti”, vještaci će se baviti do sada Tužilaštvu dostavljenom medicinskom dokumentacijom, sa namjerom da se utvrdi da li Marović izbjegava susret sa specijalnom tužiteljkom Lidijom Vukčević iz opravdanih razloga.

Cilj Tužilaštva je da se precizno utvrdi da li je, na osnovu medicinskih nalaza, Maroviću zdravlje narušeno do mjere da ne može da bude saslušan i kada se može očekivati njegovo ozdravljenje.

Posljednja adresa Miloša Marovića je Rusija i nije poznato da li je i tamo otišao zbog liječenja.

Prethodno se, navodno, liječio u Italiji. U trenutku kada je Specijalno tužilaštvo izdalo nalog za njegovo hapšenje prije mjesec dana, Marović se liječio u Beogradu.

Miloš Marović redovno posredno Specijalnom tužilaštvu dostavlja medicinsku dokumentaciju kojom opravdava nedolazak i kako je ranije “Vijestima” rečeno iz te institucije, kada to ne bude učinio smatraće ga bjeguncem i za njim će raspisati međunarodnu potjernicu

Tužilaštvo je Miloša Marovića osumnjičilo da je učestvovao u nezakonitim radnjama oko prodaje zemlje na Jazu, tokom koje je Opština Budva oštećena za oko 1.400.000 eura.

Njega su svjedoci saradnici označili kao osobu koja je vukla konce u tom nezakonitom poslu, ali i saopštili da je organizator svega zapravo njegov otac Svetozar Marović.

“Vijestima” je nezvanično rečeno da se Miloš Marović, preko posrednika, ponudio Specijalnom tužilaštvu da bude svjedok saradnik, ali je tužilaštvo bez razmatranja tu ponudu odbilo jer je izvjesno da krivične odgovornosti u tom predmetu ima i njegov otac Svetozar.

Tu informaciju demantovao je njegov punomoćnik, advokat Vladan Bojić, okarakterisavši je kao “potpunu laž”.

U istrazi oko prodaje 26.000 opštinskih kvadrata u zaleđu plaže Jaz, do sada je uhapšeno pet osoba.

Osumnjičeni u tom predmetu su i nekadašnja šefica budvanskog katastra Mirjana Marović, bivši potpredsjednik Opštine Lazar Rađenović i procjenitelji Milka Lazarević, Marko Radunović i Ljubiša Baćević.

Status svjedoka saradnika dobili su Rajko Kuljača, Igor Trnski i Marko Vujović.

Opština Budva je 2008. organizovala navodno namještenu javnu licitaciju za prodaju parcele na Jazu, na koju su se javile tri lokalne firme.

Istražitelji pokušavaju da utvrde ko je organizovao i učestvovao u poslu tokom kojeg je atraktivna parcela prodata po neobično niskoj cijeni, a kasnije ponovo otkupljena duplo skuplje.

Bonus video: