Otvoren Prvi internacionalni sajam knjiga

Večeras su predstavljeni i autori iz Albanije, zemlje koja je gost prvog Internacionalnog sajma knjiga: Petrit Palushi, Behar Gjoka, Kleo Lati, Lili Sula i Tonin Çobani
115 pregleda 52 komentar(a)
Ažurirano: 18.11.2015. 18:44h

Prvi internacionalni sajam knjiga svečano je otvoren večeras u Capital Plazi u Podgorici.

Prethodno je prvog sajamskog dana održana panel diskusija "Status knjige i autora u eri tranzicije (konferencija predstavnika regionalnih PEN udruga)", na kojoj su govorili Mladen Lompar, Vida Ognjenović, Branko Čegec, Nedžad Ibrahimović i Vladimir Vojinović.

Predstavljena je i knjiga "Izvan koridora", a o njoj su govorili Varja Đukić, Sreten Asanović, Aleksandar Bečanović i Žan-Žak Forte. O knjizi "Ogledi o Njegošu" Savića Markovića Štedimlije, koja je takođe danas promovisana, govorili su Danilo Radojević, Boban Batrićević, Aleksandar Radoman i Marijana Terić.

Večeras su predstavljeni i autori iz Albanije, zemlje koja je gost prvog Internacionalnog sajma knjiga: Petrit Palushi, Behar Gjoka, Kleo Lati, Lili Sula i Tonin Çobani.

Sjutra u 14 sati časova biće predstavljeno stvaralaštvo Faruka Šehića, u 15 sati biće organizovan panel na kojem će se govoriti o "Međunarodnom statusu periodičnih publikacija za književnost, jezikoslovlje, kulturu i društvena pitanja”, a učestvovaće predstavnici Ministarstva kulture i predstavnici redakcija periodičnih publikacija.

U 16 sati slijedi predstavljanje biblioteke "Patrimonium", FCJK, u 17 sati biće predstavljen magazin "Novi izraz" PEN centra u BiH, a o tome će govoriti Nedžad Ibrahimović, Azra Bektašagić i Nina Tikveša.

U 18 sati biće predstavljanje stvaralaštva Nebojše Lujanovića, a u 19 sati predstavljanje knjige "Neko zove" Zuvdije Hodžića.

Galerija

Bonus video: