Nikšićka Mladost rasadnik talenata

Pionirsko prvenstvo Crne Gore u šahu za 2015. godinu, osvojila je ekipa nikšićkog OŠK Mladost
109 pregleda 1 komentar(a)
OŠK Mladost, Foto: OŠK Mladost
OŠK Mladost, Foto: OŠK Mladost
Ažurirano: 18.11.2015. 17:20h

Pionirsko prvenstvo Crne Gore u šahu za 2015. godinu, osvojila je ekipa nikšićkog OŠK Mladost. Nikšićki klub bio je najbolji i tokom proljećnog dijela, a drugo mjesto osvojio je Crnogorac sa Cetinja, dok je bronzanu medalju zaslužila Budućnost.

Mladost je do trijumfa i pobjedničkog pehara predvodio Vuk Miletić, koji je postigao najbolji rezultat na prvoj tabli osvojivši 8,5 poena iz deset mečeva. UZ Miletića u pobjedničkoj ekipi igrali su: Đorđe Anđelić, Bojan Kalezić, Nikolina Anđelić, Matija Delić, Uroš Vujisić, Jovan Bajović, Luka Miletić, Miloš Delić i Bogdan Delić.

OŠK Mladost je ovim rezultatom upotpunio uspješnu takmičarsku sezonu jer su takmičari Đorđe Anđelić, Vuk Miletić i Bojan Kalezić učestvovali na Evropskom prvenstvu za malde u Poreču i ostvarili dobre rezultate.

Aleksandar Tomić je i ove godine osvojio prvo mjesto na Omladinskom prvenstvu Crne Gore, a seniorska ekipa je bila četvrta u najjačoj, Premijer ligi.

Direktor kluba Miodraga Prijovića sa zadovoljstvom je nakon šampionata u biblioteci "Radoslav Ljumović" konstatovao da je Mladost ove sezone bila jedan od najuspješnijih klubova u Crnoj Gori.

Bonus video: