Barićević slavio u Mojkovcu

Stonoteniser bjelopoljskog Jedinstva, Vladimir Barićević, pobjednik je mojkovačkog kvalifikacionog turnira u ping pongu, sjutra je turnir u Nikšiću (16 h)
0 komentar(a)
Vladimir Barićević, Foto: STSCG
Vladimir Barićević, Foto: STSCG
Ažurirano: 18.11.2015. 17:27h

Stonoteniser bjelopoljskog Jedinstva, Vladimir Barićević, pobjednik je mojkovačkog kvalifikacionog turnira u ping pongu. On je u finalnom meču savladao klupskog druga Elvina Čokovića.

Čoković je bio finalista i u Bijelom Polju, ali je poražen od Milana Adžića iz Spin Unike. Barićević je peti pobjednik kvalifikacionog turnira. Prije njega trijumfovali su Jeton Osmani iz Valdanosa u Ulcinju, Orhan Bećiragić iz Spin Unike u Podgorici, stonoteniser Gorštaka, Radoslav Vukićević u Kolašinu i Adžić u Bijelom Polju.

Na turniru u Mojkovcu učestvovala su 23 stonotenisera. Osmani je vodeći na rang listi, za koju se računaju rezultati sa svih prošlogodišnjih i ovogodišnjih turnira, sa 720 bodova. Na drugom mjestu je Nenad Raičević sa 660, dok je treći Orhan Bećiragić sa 530 bodova.

Upravo su turnirom u Ulcinju počele crnogorske kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo u ping pongu, koje će 23. i 24. januara biti odigrano u Londonu. Kvalifikacioni turniri u Crnoj Gori će biti odigrani u svim gradovima u kojima postoje klubovi.

Kvalifikacije će biti nastavljene u četvrtak u Nikšiću (16 h). Prema propozicijama, takmičenje će biti odigrano u dvije faze - kvalifikacije i top 16 nakon kvalifikacione faze.

Najboljih 16 igrača igraće četiri kruga za određivanje tačnog redosljeda na način da pobjednici svakog kruga prelaze u gornju polovinu poretka, a gubitnici u donju.

Nagradni fond Svjetskog prvenstva iznosi 100 hiljada američkih, a pravo nastupa imaće 64 takmičara, pobjednika kvalifikacionih turnira. Prošle godine na crnogorskim kvalifikacijama trijumfovao je stonoteniser Golden plejera, Viktor Rogić. On je nastupio na šampionatu u Londonu na kojem je zlatnu medalju osvojio engleski stonoteniser Endrju Bagli

Bonus video: