Utakmica u Kazanju je formalnost

Bez ikakvog rezultatskog opterećenja, izabranici Slobodana Boškana mogu samo da dobiju iz ovog meča, makar na planu iskustva i podizanja nivoa igre za mečeve sa Hipo Tirolom
0 komentar(a)
OK Budvanska rivijera, Foto: OK Budvanska rivijera
OK Budvanska rivijera, Foto: OK Budvanska rivijera
Ažurirano: 18.11.2015. 09:55h

Dvije nedjelje nakon startnog poraza kod kuće od Halkbanke (0:3), odbojkaši Budvanske rivijere će danas (17 sati) u Kazanju na megdan i najjačem rivalu - aktuelnom prvaku Evrope, Zenitu.

S obzirom na odnos snaga dva tima, posebno činjenicu da Budvani ove sezone zbog finansijskih i organizacionih problema nastupaju sa najslabijim sastavom od kada se takmiče u Ligi šampiona, duel u Kazanju predstavlja samo formalnost za domaćina, od čijeg raspoloženja i angažovanja će zavisiti u kojoj mjeri će naš šampion moći da pokaže svoj kvalitet publici u glavnom gradu republike Tatarstana.

Bez ikakvog rezultatskog opterećenja, izabranici Slobodana Boškana mogu samo da dobiju iz ovog meča, makar na planu iskustva i podizanja nivoa igre za mečeve sa Hipo Tirolom.

Zenit, koji je bio osvajač LŠ i 2012. godine, u prvom kolu je u gostima porazio Hipo Tirol (3:0), a i ove sezone slovi za jednog od glavnih kandidata za konačan trijumf.

Bio je siguran i na startu sezone u domaćem prvenstvu, gdje je upisao tri pobjede u tri kola, posljednju u gostima protiv konkurenta za titulu, Dinama iz Moskve sa 3:2, nakon što je gubio 2:0. Zenit je sa 3:0 porazio i drugog konkurenta za trofeje, Belogorje, u Super kupu Rusije.

Zenit je jedini poraz ove sezone doživio u finalu svjetskog klupskog prvenstva, od brazilskog Sada Kruzeira (3:1).

Bonus video: