U Sarajevu oboren Ginisov rekord u pripremi palačinki

Za sedam sati i 22 minuta pripremljene su 12.874 palačinke, a prošlogodišnji rekord je oboren u Moskvi s pripremljenih 12.716 palačinki
230 pregleda 0 komentar(a)
palačinke sarajevo, Foto: Screenshot (Youtube)
palačinke sarajevo, Foto: Screenshot (Youtube)
Ažurirano: 26.10.2018. 15:30h

Ginisov rekord u serviranju palačinaka oboren je danas u Sarajevu u okviru Sarajevskog festivala turizma. Za ovaj rezultat zaslužni su Udruženje kuvara u BiH i klub ljubitelja palačinki.

Za sedam sati i 22 minuta pripremljene su 12.874 palačinke, a prošlogodišnji rekord je oboren u Moskvi s pripremljenih 12.716 palačinki.

Priprema palačinki se nastavila do isteka roka od osam sati kada je bilo spremno 14.186 komada, prenosi Klix.

“Željeli smo skrenuti pažnju na Bosnu i Hercegovinu i mlade naraštaje kuvara, uz napomenu da ništa ne bismo mogli bez pomoći starijih kolega, ali i kolega iz drugih zemalja", rekao je predsjednik Udruženja kuvara BiH Nermin Hodžić.

Predstavnici udruženja Pomozi.ba će palačinke dostaviti socijalno ugroženoj kategoriji stanovništva, domovima za nezbrinutu djecu, domovima za zbrinjavanje starih osoba, kao i migrantima i drugima koje će taj gest obradovati.

Ove godine na Sarajevskom sajmu turizma se predstavilo 70 izlagača iz šest zemalja: Crne Gore, Hrvatske, Makedonije, Turske, Indije i Bosne i Hercegovine.