Zaplijenjeno oko 243 grama skanka, 2 grama kokaina i 26 grama heroina

O oba slučaja obaviješten je ZVDT u Podgorici, koji je naložio da se lica liše slobode i da mu se privedu na dalju nadležnost, uz krivične prijave zbog osnova sumnje da su počinili krivična djela neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga
72 pregleda 5 komentar(a)
Heroin, Foto: Shutterstock
Heroin, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 17.11.2015. 16:35h

Podgorička policija je proteklih dana pronašla i zaplijenila oko 243 grama skanka, 2 grama kokaina i 26 grama heroina i slobode lišila P.P. (24) i Dž.O. (34) iz Podgorice, saopšteno je iz Uprave policije.

Policija je tokom pretresa stana koji koristi P.P. u Podgorici, pronašla i oduzela više PVC pakovanja biljne materije zelene boje, za koju se sumnja da je skank, mase oko 240 grama, kao i zamotuljak težine oko 2 grama sa praškastom materijom bijele boje za koju se sumnja da je opojna droga kokain.

Policija je u toku kriminalističke obrade došla do saznanja koja ukazuju na sumnju da se P.P. u dužem vremenskom periodu bavio nabavkom i stavljanjem u promet opojnih droga marihuana i kokain, na način što je ove droge nabavljao u većim količinama, od za sada nepoznatog lica, a potom ih prepakivao i stavljao u tzv. uličnu prodaju na teritoriji Opštine Podgorica.

Policija je toko pretresa kuće i pomoćnih prostorija koje koristi Dž.O. u Podgorici, pronašla i oduzela više PVC pakovanja u kojima se nalazila praškasta materija za koju se sumnja da je opojna droga heroin ukupne mase oko 26 grama, kao i oko 3 grama biljne materije za koju se sumnja da je opojna droga skank.

"Službenici Odsjeka za borbu protiv droge su u toku kriminalističke obrade došli do saznanja koja ukazuju na sumnju da se Dž.O. u dužem vremenskom periodu bavio nabavkom i stavljanjem u promet opojne droge heroin, na način što je ovu drogu nabavljao u količinama od 25 grama i više, od za sada nepoznatog lica, nakon čega je vršio mjerenje i prepakivanje, a potom je stavljao u tzv. uličnu prodaju na području Podgorice", navodi se u saopštenju UP.

O oba slučaja obaviješten je ZVDT u Podgorici, koji je naložio da se lica liše slobode i da mu se privedu na dalju nadležnost, uz krivične prijave zbog osnova sumnje da su počinili krivična djela neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga.

Zaplijenjena droga upućena je Forenzičkom centru radi vještačenja.

Bonus video: